La confiança de l'inversor espanyol continua en valors negatius en el segon trimestre del 2016 tot i que millora respecte als tres mesos anteriors, segons l'enquesta de JP Morgan Asset Management a Espanya, que atribueix aquests resultats a la incertesa política, tant nacional com internacional.

D'abril a juny, el comportament de l'inversor i la seva confiança en l'evolució dels mercats millora però segueix caient i ho fa 1,1 punts enfront dels 2 punts de baixada del primer trimestre, de manera que l'índex segueix acumulant valors negatius des de l'inici de l'any.

L'enquesta, que es va realitzar uns dies abans de les eleccions del 26 de juny i del referèndum del Regne Unit per al Brexit, evidencia la importància de les notícies polítiques tant en els inversors que esperen que els mercats pugin, com en els que preveuen baixades.

Així, els processos electorals i les seves conseqüències són el principal factor a considerar pels que esperen millores en els pròxims sis mesos. Entre els pessimistes, la situació política és rellevant per al 40,2% dels inversors que preveuen un deteriorament dels mercats, només per darrere de la crisi econòmica i financera.

L'enquesta també revela que Galícia és l'única autonomia que es manté en positiu (1,3 punts) i l'única que avança respecte al semestre anterior.