L'australià establert a Barcelona Stuart Jones ha ideat Coworkation, una companyia que promou un retir de negocis en espais idíl·lics d'arreu del món perquè empresaris i emprenedors fomentin la creativitat enfocada a la seva activitat laboral.

El monestir Sant Salvi de Cladells de Santa Coloma de Farners, un antic i restaurat convent franciscà, ha servit avui per inaugurar el calendari d'aquestes propostes "inspiradores" en paraules dels seus responsables.

Una trentena de persones d'arreu del món, encara que residents a Catalunya, han gaudit d'aquest primer retir, en què s'han impartit tallers sobre noves formes de treball, a la vegada que s'ha fomentat l'intercanvi de coneixement.

Jones i el seu equip han acordat a més que Sant Salvi de Cladells sigui un enclavament on es repeteixin en el futur noves cites d'aquest tipus, encara que les més immediates tindran lloc a Bali, Barcelona, Tailàndia, Mallorca, Costa Rica i, fins i tot, a bord d'un vaixell que navegarà durant una setmana pel Mediterrani.