El 2008, l'any de l'esclat de la bombolla immobiliària, els responsables de PGA Catalunya Resort, a cavall dels termes municipals de Caldes de Malavella, Sils i Vilobí d'Onyar, obrien les portes de la primera casa que s'hi construïa. Aleshores, explica David Plana, CEO de PGA Catalunya Resort, no massa ningú, excepte el propietari del complex, l'empresari irlandès Dennis O'Brien, pensava que era un bon moment per engegar un projecte residencial d'alta volada. El temps li ha acabat donant la raó: des de llavors, ara fa vuit anys, aquest espai -de 300 hectàrres d'extensió i que acull dos camps de golf, Stadium Course i Tour Course, mereixedors de múltiples reconeixements nacionals i internacionals, entre els quals compta amb el Best Golf Development Europe 2015 dels International Property Awards, que es concedeixen al Regne Unit- alberga 175 cases d'alt standing i preveu aixecar-ne 225 més al llarg dels propers anys (400 en total). Xalets que dissenyen els millors arquitectes per a clients acabalats: Lagula Arquitectes, que van projectar el nou hotel de cinc estrelles; el Camiral, que recentment ha inaugurat PGA Catalunya Resort; Carlos Ferrater, autor, entre altres projectes, de la reurbanització del passeig marítim oest de Benidorm; Richar Hywel Evans, responsable, per exemple, d'un spa submarí al complex de somni Huvafen Fushi, a le illes Maldives; Francisco i Damián Ribas, autors de la reforma de l'hotel Neri de Barcelona; els irlandesos De Blacam&Meagher, que van projectar la seu corporativa de Digicel, companyia de telecomunicacions propietat d'O'Brien; Olga Felip i Josep Camps, d'Arquitecturia, que han dissenyat, entre d'altres, el projecte Four Rivers per a l'Ajuntament de Girona, que ha de canviar la fisonomia de les ribes del riu Ter, i Juan Trias de Bes, autor dels laboratoris Grifols, a Sant Cugat del Vallès.

Grans noms de l'arquitectura per a un projecte que no para de créixer i que, expliquen els seus responsables, té la ferma voluntat d'anar molt més enllà del golf: en els propers tres anys, PGA Catalunya Resort invertirà 39 milions per fer un segon hotel; un llac artificial amb platja on es podran practicar esports nàutics (vegeu infografia); una hípica; dos camps de futbol de gespa reglamentaris; pistes de tennis, un hort ecològic i unes vinyes. Uns nous espais i equipaments que ocuparan una extensió de 74 hectàrees i que començaran a prendre forma ben aviat, assenyala Plana: el març de 2017 es començaran a plantar les tres hectàrees vinyes que la propietat posarà a diposició dels residents perquè puguin elaborar el seu propi vi, amb l'assessorament de Vidic Consulting, que tutelarà el projecte, pensat per donar valor afegit a l'oferta del complex. El vi que s'hi produirà tindrà l'empara de la DO Catalunya.

En la construcció de les 225 cases pendents, PGA Catalunya Resort hi invertirà 60 milions d'euros més el proper trienni, a raó d'uns 20 milions anuals, aproximadament. Des de 2008 i fins ara els promotors del resort hi han invertit 56 milions, una dada més que ajuda a fer-se una idea de quina és l'envergadura d'aquest projecte, que ha atret fins a la Selva residents de Nova Zelanda, Oman o Singapur, per citar alguns països. Es tracta de persones amb alt poder adquisitiu que, a banda de buscar la tranquil·litat, la seguretat i la qualitat de vida que els brinda PGA Catalunya Resort, també valoren, explica David Plana, el fet de tenir Barcelona i la Costa Brava a tocar, així com la gastronomia i l'estil de vida mediterranis. Constructores locals com Sifera, Rubau Tarrés o Construccions Busquets figuren a la llista de proveïdors de PGA Catalunya Resort on, de mitjana, hi treballen directament o indirecta 481 persones cada dia.