Les entitats bancàries CatalunyaCaixa i BBVA han incrementat un 16% les concessions de finançament a les pimes catalanes durant els últims 12 mesos, cosa que s'ha traduït en una aportació de més de 3.100 milions d'euros en tancar juny.

Segons han informat les companyies, després de l'adquisició de CX per part de BBVA s'ha donat un impuls més gran a aquest segment d'empreses mitjançant la coordinació dels models de suport a les pimes, així com dels productes a oferir i, en total, s'han incrementat un 25% mensual els finançaments que concedien les dues entitats.

Aquest impuls, amb la millora de les condicions de l'economia, ha incentivat les pimes a reactivar la seva activitat amb noves inversions.

En conjunt, BBVA i CX compten amb la confiança d'una de cada tres pimes catalanes, que reben de les dues entitats el servei de més de 1.300 gestors especialitzats a Catalunya i el suport d'altres professionals que assessoren les empreses en àmbits com el comerç electrònic i l'exportació.

Pel que fa a la distribució dels productes de finançament concedits, destaquen les línies de finançament circulant, que representen un 66% del total del finançament concet, mentre que el 33% restant procedeix de les sol·licituds de finançament a mitjà i a llarg termini, principalment per a la renovació d'actius.

Entre els productes concrets llançats recentment en l'àmbit de les pimes destaca l'LFC, Límit de Finançament de Circulant, destinat al finançament del pagament d'impostos, pagament de nòmines i assegurances socials, proveïdors i importacions.

Actualment les pimes constitueixen el 98% del teixit empresarial català i concentren prop del 70% de l'ocupació total.