El sindicat CCOO ha rebutjat el preacord que van assolir ahir a la nit la direcció de l'empresa tèxtil Nylstar i la UGT (sindicat majoritari al comitè d'empresa), que estableix la substitució dels 155 acomiadaments previstos a la planta de Blanes (Selva) per un ERO temporal.

Els treballadors de la tèxtil de Blanes han ratificat aquest matí en assemblea el preacord, els punts del qual es resumeixen en el fet que l'ERO d'extinció se substitueix per un ERO temporal per a tota la plantilla fins al 31 de desembre, a excepció dels 30 treballadors que ja estan afectats per una suspensió de contracte i aquells que en data 15 d'agost no tinguin dret a prestació de desocupació.

CCOO ha apuntat en un comunicat que aquest preacord "seguirà empitjorant" la situació de parada de la producció actual i la pèrdua de clients, a l'hora que "no garanteix ni el cobrament de les indemnitzacions i dels salaris, ni el canvi en la direcció, i tampoc aporta garanties d'inversió per a l'actual propietari".

També el sindicat ha criticat la passivitat de la Generalitat respecte a la gestió realitzada per l'Institut Català de Finances (ICF) en no haver reclamat i instat concurs aquest després de l'impagament del préstec que l'empresa li va concedir el 2011, del qual té pendent tornar 3,2 dels 4 milions aportats.

En aquest sentit, ha assenyalat que amb la presentació del preconcurs per part de la companyia el passat 15 de juliol, aquesta ha evitat durant 3 mesos que la Generalitat i altres creditors poguessin instar al concurs, apartant així a l'actual propietari de la direcció.

Finalment, ha assegurat que seguiran treballant, mitjançant la realització de totes les accions legals, jurídiques i sindicals per exigir les màximes responsabilitats al responsable de la situació en la qual es troben els treballadors de Nylstar.