El cost del bitllet és un dels factors més influents a l'hora de decidir la destinació de vacances i l'època en la qual realitzar els viatges en avió. Adquirir els passatges amb antelació i realitzar la reserva entre setmana ens ajudarà a triar el moment perfecte per reservar un vol.

Malgrat tot, hi ha una sèrie de passos a seguir per trobar la millor oferta i aconseguir un bitllet d'avió més que assequible per a la butxaca. Triar adequadament el període d'antelació amb què es realitzar la compra és una de les alternatives a les que recórrer.

Segons un estudi realitzat per l'agència de viatges Expedia i la companyia Airlines, reservar el vol dos mesos i mig abans de la data de sortida és en general suficient per trobar les millors ofertes. No obstant això, el càlcul pot variar depenent del lloc d'origen i destinació del vol.

D'altra banda, dimarts es confirma com el millor dia per reservar el bitllet d'avió i el divendres com el pitjor, tot i assegurar que el marge d'estalvi fent-ho un dia pel que fa a un altre no és de gran consideració.

Segons un càlcul realitzat pel comparador de tarifes aèries Skyscanner, els viatgers espanyols podrien estalviar entre tots fins a 50 milions d'euros si compressin els seus bitllets aeris en el millor moment. Per això, Skyscanner recomana adquirir els passatges amb una antelació aproximada de set setmanes per aconseguir un estalvi del 9,7% respecte al preu normal.

Segons una enquesta realitzada a 4.000 viatgers espanyols, només el 28% dels viatgers aconsegueix fer-se amb el millor preu. I són els alacantins i catalans els que, segons els experts, tenen els millors hàbits de reserva, i els bascos i balears els que es troben al costat contrari.