Les llars britànics en zones on es permeti l'extracció d'hidrocarburs per fractura hidràulica rebran una compensació econòmica, segons un pla anunciat ahir pel Govern del Regne Unit. La primera ministra, Theresa May, va avançar que preveu pagar directament als ciutadans una proporció dels beneficis obtinguts amb els impostos sobre el fracking, mentre que l'Executiu anterior planejava lliurar aquests fons a les autoritats locals de les àrees afectades.

El projecte, que està en fase de consultes, significaria que cada família podria rebre entre 5.000 i 20.000 lliures (de 5.850-23.400 euros). May, que va assumir el càrrec al juliol, va apuntar que el mateix model podria ser aplicat a altres àmbits, com en els impostos sobre nous desenvolupaments immobiliaris, els beneficis anirien a parar personalment als residents en lloc de als ajuntaments.

"Aquest anunci és un bon exemple de com posar aquests principis en acció. Es tracta d'assegurar-se que la gent es beneficia personalment de les decisions econòmiques que prenem, i no només els ajuntaments, perquè puguin reprendre el control de les seves vides", va afegir la ministra.