Adif ha obert una oferta d'ocupació pública, la primera que engega en els últims sis anys, per incorporar un total de 205 nous treballadors a la companyia que construeix i explota la xarxa ferroviària.

Aquest procés de contractació d'Adif se suma al que Renfe va obrir el passat mes de maig per 522 treballadors, 340 d'ells maquinistes, i que actualment es troba en fase de selecció.

En el cas de la companyia que gestiona les vies i les estacions ferroviàries, del total de 205 llocs de treball que ofereix, 125 corresponen a factors de circulació i uns altres 14 a oficials de telecomunicacions.

També busca 16 oficials celadors de línies electrificades i 50 muntadors elèctrics d'instal·lacions de seguretat, segons l'anunci que la companyia ha publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

No obstant això, la companyia està autoritzada per realitzar 262 noves contractacions aquest any, fet que provocarà pròximament una nova convocatòria per unes altres 57 places, segons va detallar l'empresa.

De moment, els interessats a concórrer al procés de selecció pel qual Adif triarà als nous treballadors compten amb un termini de vint dies naturals a partir de demà dimecres, dia 31, per sol·licitar la seva inscripció en les proves d'accés. Per participar en aquestes proves, hauran d'abonar prèviament una taxa de 14,97 euros a través de CaixaBank.