Les matriculacions de turismes a Girona pugen un 7,54% a l'agost

Durant aquest mes s'han venut un total de 1.112 vehicles a la demarcació seguint l'augment de la resta de províncies catalanes

05.09.2016 | 07:18
Una exposició de cotxes celebrada a Girona fa uns mesos.
Una exposició de cotxes celebrada a Girona fa uns mesos.

Les matriculacions de turismes van créixer un 7,54% a Girona durant el mes d'agost respecte al mateix mes de l'any anterior, i es van situar en 1.112 vehicles segons les dades difoses per l'Associació Espanyola de Fabricants d'automòbils i Camions (Anfac).

En l'àmbit català les matriculacions van augmentar un 18,9 % amb un total de 10.805 vehicles, la millor xifra en vuit anys. Des de gener s'han registrat 118.210 matriculacions a Catalunya, un 10,17 % més que en el mateix període de l'any passat. Per províncies, Barcelona va liderar les matriculacions amb 8.146 vehicles, un 24,27 % més que en el mateix mes de l'any passat. A continuació se situa la província de Tarragona, amb 1.074 matriculacions i un creixement del 3,87 %, mentre que Lleida va registrar un augment de l'1,72 %, amb 473 matriculacions.

Bones sensacions
El director de comunicació de la patronal, David Barrientos, va vincular aquests increments a les perspectives econòmiques que, segons va indicar, «apunten a un creixement sostingut del mercat en els pròxims mesos», i a l'auge de les empreses que lloguen vehicles, que han incrementat considerablement la seva activitat gràcies a l'empenta del turisme durant els mesos d'estiu. D'altra banda, Barrientos va alertar de l'antiguitat del parc automobilístic, pròxim als 13 anys de mitjana, i va assenyalar que aquest factor fa que eines com els Plans PIVE «segueixin calent avui dia».

De la seva banda, el president de l'associació de venedors Ganvam, Juan Antonio Sánchez Torres, va destacar el creixement de dos dígits del sector i va apuntar que els bons resultats del mes d'agost «demostren que el sector de l'automòbil es comporta com un suro que absorbeix gairebé a temps real les millores macroeconòmiques».

De fet, la patronal va assegurar que tots els analistes coincideixen que el creixement de l'economia serà el 2016 més gran d'allò previst pel millor comportament del consum de les llars i el turisme, de manera que, va postil·lar Sánchez Torres, «encara que ja no tinguem ajudes del PIVE, podem seguir mantenint una previsió pròxima als 1,2 milions d'unitats per a aquest any».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

FNAC Girona ja recluta personal

En una borsa de treball que opera a internet la multinacional ofereix 21 places per a la nova...

Girona és de les ciutats més cares de l´Estat a l´hora d´omplir el carret d´anar a comprar

Girona és de les ciutats més cares de l´Estat a l´hora d´omplir el carret d´anar a comprar

La ciutat és de les més cares d'Espanya; Maxi Dia i Mercadona, les cadenes on omplir el carret és...

El gas natural pujarà un 1,1% a partir d´octubre

L'increment afecta els 1,7 milions de llars acollides a la tarifa d'últim recurs

Les targetes «black» treien fum

Bankia aporta al judici correus que confirmen el dispendi dels 65 exdirectius usuaris de les...

Enllaços recomanats: Premis cinema