La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), la principal patronal catalana de comerç, ha decidit dissoldre's després de constatar la impossibilitat de fer front al forat econòmic milionari deixat per l'exsecretari general, Miquel Àngel Fraile. L'organització patronal, que es troba en preconcurs de creditors des del passat 20 de juny, tenia convocada per a ahir una assemblea de socis en la qual es va prendre aquesta decisió per unanimitat.

Encara que l'actual presidenta de l'entitat va xifrar el deute de la CCC en una mica més de dos milions al juny, altres fonts han assegurat que el deute puja a uns 5 milions d'euros.

Els assistents a l'assemblea van rebutjar el pla de viabilitat i van decidir que la CCC presenti aviat concurs de creditors i que després vagi a liquidació, atès que les associacions i organitzacions territorials no estaven disposades a repartir-se aquest deute, que correspon, a grans trets, un 40% a bancs, un altre tant a proveïdors i la resta a deute contret amb els treballadors.

La CCC, amb 31 anys d'història, posa així fi a una llarga trajectòria al capdavant del comerç català, encara que una altra de les entitats històriques, l'Agrupament de Botiguers i Comerciants, continuarà amb la seva activitat.

D'altra banda, a l'assemblea també es va decidir que els advocats de la CCC vagin fins al final en la defensa de la confederació davant l'actuació del seu exsecretari general, fet que podria portar a prendre mesures legals contra aquest. Maria Rosa Eritja, que va assumir la secretaria general en destapar-se les possibles irregularitats comeses per Fraile, ha intentat en aquests mesos arribar a un acord amb els creditors i així evitar el concurs i la liquidació.