Norwegian unirà Barcelona amb quatre destinacions americanes

A partir de l'estiu de 2017 es podrà volar a Los Angeles, San Francisco, Nova York i Miami

09.09.2016 | 07:19
Foto de grup, un cop finalitzada la roda de premsa de la presentació de les noves rutes.

L'aerolínia Norwegian connectarà Barcelona amb Los Angeles, Nova York, Miami i San Francisco, que serà l'única ruta directa entre la ciutat i Espanya, a partir del pròxim mes de juny, cosa que crearà 300 nous llocs de treball a Barcelona, on la companyia tindrà 600 treballadors. Aquests nous vols s'operaran durant tot l'any i Norwegian passarà a tenir 26 destins a l'aeroport del Prat, a la vegada que es convertirà en la primera aerolínia de baix cost que fa vols intercontinentals a Espanya, amb tarifes per a aquests vols a partir de 179 euros.

A partir de dia 5 de juny de 2017, Norwegian operarà el primer dels dos Boeing 787-8 Dreamliner que tindran base permanent al Prat. Aquest mateix dia, s'inicia la ruta Barcelona-Los Angeles amb dues freqüències setmanals, que seran tres a partir del 22 d'agost; un dia més tard s'estrena la connexió Barcelona-Nova York, amb quatre freqüències setmanals a partir del 22 d'agost. El vol Barcelona-San Francisco començarà el 7 de juny amb dues freqüències setmanals, que s'ampliaran a tres el 22 d'agost, dia que s'estrena el vol entre Barcelona i Miami, amb dues freqüències setmanals.

El fundador i conseller delegat de Norwegian, Bjorn Kjos, va explicar ahir la nova operativa de l'aerolínia a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, on instal·larà una base de llarg radi, que s'iniciarà amb dos avions Boeing 787 Dreamliner, amb base permanent a l'aeroport, des d'on la companyia farà connexions entre les seves rutes de curt i llarg radi. Norwegian oferirà 325.000 places intercontinentals durant el primer any complet d'operacions de la seva base de llarg radi a Barcelona. Segons dades del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona, l'any passat 145.000 passatgers van volar fent escala entre Barcelona i Califòrnia i, en el primer any d'operacions dels nous vols, la companyia noruega oferirà 170.000 places directes a Califòrnia, a parts iguals entre San Francisco i Los Angeles.

A més, la ruta de Norwegian a San Francisco serà l'única directa entre l'esmentada ciutat i qualsevol aeroport espanyol. Segons Kjos, l'elecció de Barcelona posa en relleu la seva «creixent importància».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Economia

Dos joves creuen la plaça Sant Jaume de Barcelona, dijous, sota la pluja abundant.
Espanya, exposada al canvi climàtic

Espanya, exposada al canvi climàtic

?El portaveu del Panell Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic, Edward Rubin, alerta...

La ruca és molt aperitiva i de gust picant

a ruca o ruqueta (llat. Eruca vesicaria; cast. Eruca, rúcula) és una planta de la...

Les exportacions de les empreses gironines van créixer un 22% a l´agost

Les exportacions en el conjunt de l'Estat van créixer a l'agost un 9% i en l'acumulat dels vuit...

Acord a l´Hotel Don Juan de Lloret per tancar 4 mesos l´any amb bonificacions

Acord a l´Hotel Don Juan de Lloret per tancar 4 mesos l´any amb bonificacions

L'acord, vàlid per a tres anys, inclou una ocupació efectiva d'un mínim de nou mesos

Enllaços recomanats: Premis cinema