El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, va avisar a les empreses que estan donant una batalla "equivocada" i que han d'assumir que tenen l'obligació de pagar impostos d'"una manera justa", tant a la Unió Europea (UE) com a altres territoris on operin. "Les companyies internacionals tenen l'obligació de pagar impostos d'una manera justa, i penso que tots hem de treballar junts per assegurar-nos que és així", va afirmar el també ministre holandès de Finances a la seva arribada a la segona jornada de la trobada informal de l'Ecofin amb els seus homòlegs a Bratislava.

"El meu missatge per a aquestes empreses és que estan lluitant la batalla equivocada. Heu de superar-ho, els temps estan canviant i heu de pagar els vostres impostos de manera justa. Part d'aquests seran als Estats Units, i part a Europa. Així que prepareu-vos per a fer-ho", va dir.

Els ministres d'Economia i Finances dels Vint-i-vuit van avalar la recent decisió de la Comissió Europea (CE) d'exigir a Apple que retorni a Irlanda 13.000 milions d'euros més interessos per impostos que no hauria pagat al país. Irlanda, tal com va recordar el titular de Finances del país, Michael Noonan, rebutja aquesta petició i recorrerà la decisió davant la justícia comunitària.

Per part seva, el ministre en funcions d'Economia, Luis de Guindos, va reclamar més informació sobre el cas Apple que permeti estimar els ingressos que Espanya va perdre pel desviament de beneficis de l'empresa a Irlanda. "Els arranjaments fiscals són discriminatoris", va afirmar De Guindos al final de la reunió de l'Ecofin informal a Bratislava. "No és només discriminatori per a les empreses, també ho és per als països, i ha tingut un impacte a l'hora de localitzar el pagament de l'impost de societats", va assegurar.