CaixaBank ha concedit crèdits per valor de 312 milions d'euros a les empreses gironines en el període comprès entre l'1 de juliol de 2015 i el 30 de juny de 2016, va informar ahir l'entitat que, a més, ha incrementat el ritme de concessió de crèdits en els últims sis mesos un 8,4% respecte al semestre anterior. Aquests préstecs, dirigits a petites, mitjanes i grans empreses de Girona, s'han destinat principalment a inversions per al creixement dels seus negocis. A més d'aquests préstecs, CaixaBank ofereix a les empreses diverses línies de finançament especialitzat, com factoring, confirming o renting, per garantir tant les necessitats de circulant com les inversions a llarg termini.

Dos centres especialitzats

CaixaBank posa a la disposició de les empreses de Girona dos centres especialitzats per donar resposta, exclusivament, a les necessitats de les empreses, ubicats a Girona i Figueres. En aquests centres d'empreses treballen 24 especialistes que donen servei actualment a 1.420 empreses gironines, oferint una proposta de valor única i diferenciada.

Segons l'estudi de FRS Inmark sobre comportament financer de les empreses, el 44,9% de les empreses ha triat a CaixaBank com el seu banc. D'aquesta manera, l'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar és el banc d'empreses líder en penetració del mercat a Espanya. CaixaBank és una de les entitats capdavanteres a oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses espanyoles, amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions dels clients. L'entitat compta amb un ampli equip d'especialistes en comerç exterior per assessorar sobre els mercats exteriors.

Igualment, compta amb un equip de banca internacional i amb una xarxa d'oficines de representació en Paris, Milà, Frankfurt, Pequín, Shanghái, Dubái, New Delhi, Istanbul, Singapur, el Caire, Santiago de Xile, Bogotà, Nova York, i Johannesburg. L'entitat també disposa d'oficines operatives en l'exterior: Londres, Varsòvia, Casablanca i Tànger. En total, la xarxa exterior de CaixaBank ofereix cobertura en més de 50 països. També compta amb acords amb més de 2.500 bancs internacionals que permeten donar servei a les empreses a qualsevol país. L'ampli equip d'experts, l'experiència en negocis i projectes internacionals i la seva xarxa exterior permeten a CaixaBank recolzar a les empreses exportadores amb productes i assessorament específic i adaptat a les seves necessitats.