La directora de la Hisenda catalana plega per anar a treballar amb Ada Colau

Junqueras nomena
Olga Tomàs després que
Teresa Ribas presentés
la seva dimissió

13.09.2016 | 00:00
Olga Tomàs.

El Govern s'ha vist obligat a nomenar Olga Tomàs com a nova directora de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) -assumirà les funcions executives del càrrec a partir de l'1 d'octubre-, una vegada Teresa Ribas, que estava al capdavant de l'ens des de l'any 2014, va presentar la seva dimissió per encetar una nova etapa professional a l'Ajuntament de Barcelona d'Ada Colau, al capdavant de l'Institu Municipa d'Hisenda. El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, va reconèixer ahir la tasca de Ribas per haver «iniciat i impulsat el procés de transformació i creixement de l'Agència de forma plenament satisfactòria». Ribas ha estat al capdavant de l'ens més de dos anys i mig. Fonts d'Economia desvinculaven ahir la decisió de Ribas de qualsevol raó política.
Segons el Govern, la nova directora de l'ATC «recollirà el llegat» de Ribas i «liderarà l'actual procés de desenvolupament competencial i territorial», a més de dirigir el seu creixement i reorganització. Entre els projectes a desenvolupar els propers mesos, hi ha l'ampliació de 4 a 19 les seus que l'ATC té actualment a Catalunya, incorporar a la finestreta única i als projectes d'intercanvi d'informació i col·laboració en matèria de recaptació executiva -en el que ja hi participen les diputacions, l'Ajuntament de Barcelona, i d'altres administracions tributàries locals; desenvolupar i executar la transformació digital de l'ATC; assumir de manera directa les competències pròpies en matèria de recaptació executiva i de gestió de la totalitat dels impostos cedits; i continuar amb el pla de redimensionament de l'Agència que preveu passar d'una plantilla de 350 treballadors l'any 2015 a 800 a finals del 2017.
Olga Tomàs va néixer a la Pobla de Segur, el 1958. Llicenciada en Enginyeria industrial per la UPC i diplomada en el Programa de Funció Directiva a les organitzacions públiques i privades, té àmplia experiència a l'administració, on actualment desenvolupa les tasques de coordinadora territorial d'oficines de gestió tributària a l'ATC i dirigeix el seu desplegament territorial. Va ser gerent de l'Oficina de Gestió Empresarial (1995-2000); directora de Serveis del Departament de Treball i Indústria (2000-2003); directora de Serveis del Departament de Comerç, Turisme i Consum (2003-2005), subdirectora de Coordinació Administrativa de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) (2005-2008) i directora de Serveis del Departament d'Empresa i Ocupació (2011-2012), entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Turquia i Egipte disparen un 70% les reserves de britànics i recuperen el «turisme prestat»

Els rivals de la Costa Brava i la costa catalana en el Mediterrani recuperen 3,5 milions de...

Bellvehí fa 10 anys amb una gran festa

Bellvehí fa 10 anys amb una gran festa

Més de 500 representants del teixit empresarial gironí i també autoritats,...

La UGT alerta de l´augment de falsos autònoms en el sector carni gironí

La UGT alerta de l´augment de falsos autònoms en el sector carni gironí

?El sindicat assegura que hi ha més contractes en precari en la indústria alimentària gironina

Els estrangers compren el 31% de les cases a Girona

El mercat català depèn molt de la demanda interna i les compres de residents han crescut un 20,6%...

Enllaços recomanats: Premis cinema