Noves infusions Km.0

Tegust, amb seu a Forallac, posa al mercat infusions de Marialluïsa de l'Empordà, Camamilla de Linyola i Menta del Pirineu

19.09.2016 | 14:32
Herbes aromàtiques al Parc de les Olors

L´empresa Tegust, amb seu a Forallac, ha llançat al mercat aquest mes de setembre tres infusions d´alta qualitat fetes amb plantes aromàtiques cultivades exclusivament en territori català. Marialluïsa de l´Empordà, Camamilla de Linyola i Menta del Pirineu són els nous productes que estaran disponibles als bars, restaurants i hotels de Catalunya a partir d´aquesta setmana perquè els amants de les infusions puguin gaudir d´un producte local de gran qualitat.

Els tres productes tenen com a element diferencial la proximitat, ja que provenen exclusivament de l´entorn territorial català i arriben directament del productor: la Xarxa del Parc de les Olors de Catalunya. De l´encaix dels sobres d´infusió s´encarrega una entitat del tercer sector, el Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana de Palafrugell.

Tal com assegura Pep Mascarós, l´ànima i l´impulsor de Tegust, "em fa especial il·lusió ser la primera marca que treu al mercat unes infusions de proximitat amb un producte 100% català. Avui en dia és molt importat per al consumidor saber d´on és el producte i qui n´és el productor i a Tegust ho fem possible".

Creada a finals del 2014, l´empresa d´infusions Tegust té l´exclusivitat de l'aprovisionament d´herbes per a infusions en piràmide del Parc de les Olors, una xarxa d´una vintena de parcs catalans dedicats al cultiu i elaboració de productes derivats de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals.

Distribuïts a 16 comarques de la geografia catalana, cada parc s´ha especialitzat en el cultiu ecològic de certes plantes d´acord amb les condicions climàtiques i de sòl de cada zona per tal de maximitzar-ne les propietats. Tal com destaca Pep Mascarós, «hem analitzat recentment la camamilla del Pla d´Urgell i els resultats demostren que és una varietat amb un 25% més de principis actius que altres varietats comercials seleccionades".

"La Marialluïsa, un arbust originari d´Amèrica del Sud, ha trobat en el microclima del Parc de les Olors de Palamós, amb temperatures suaus al llarg de l´any, el lloc ideal que n´afavoreix el conreu. I la menta prové de Vilaller, a l´Alta Ribagorça", explica Mascarós.

Tal com assenyala Pilar Comas, creadora i coordinadora del Parc de les Olors: "Proposem un model de desenvolupament rural sostenible i el cultiu que es fa a cada parc respon als criteris de l'agricultura ecològica. Cada entorn, cada emprenedor i cada instal·lació tenen característiques pròpies que enriqueixen en tots els sentits el conjunt de la Xarxa". "Actualment representem el 80% del mercat de producció de planta aromàtica i medicinal ecològica autòctona", afegeix Comas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els usuaris de bancs europeus podran fer transferències immediates

Els usuaris bancaris que estiguin sota el paraigua de la Zona Única de Pagament en Euros,...

Barcelona, Nova York i Lisboa demanen limitar el preu de l´habitatge

Responsables municipals de les ciutats de Barcelona, Nova York i Lisboa demanen poder limitar el...

Les empreses gironines multipliquen els beneficis per set en només un any

Els guanys conjunts de les empreses de la demarcació van assolir els 815 milions d'euros el 2015,...

Studio Pizza preveu triplicar la producció en 2 anys

Studio Pizza preveu triplicar la producció en 2 anys

Studio Pizza, l'empresa de Vilamalla dedicada a l'elaboració de pizzes artesanals,...

Enllaços recomanats: Premis cinema