Ara sí: Grupo Hinojosa, fabricant de cartró ondulat i propietari de la planta Paperera de Sarrià, que ocupa les instal·lacions que havien pertanyut a l'emblemàtica Torraspapel, que va tancar les portes el 2014, anunciava ahir que l'inici de la producció és «una realitat imminent». La fàbrica, un emblema de la indústria de l'àrea metropolitana de Girona, ha estat funcionant en fase de proves des de mitjans del mes d'agost passat. La represa de l'activitat, van assenyalar ahir fonts de Grup Hinojosa, amb seu a Xàtiva (València), es farà efectiva en les properes setmanes i constituirà, diuen, «un revulsiu econòmic» per al poble. La companyia valenciana ha invertit 30 milions d'euros a remodelar la vella fàbrica, que ara disposa de maquinària nova, una depuradora d'aigües residuals que incorpora les últimes tecnologies, una caldera de vapor que es nodrirà del biogàs que generi la depuradora i un departament d'I+D+i, que se centrarà en la millora de la qualitat dels diversos tipus de paper que s'hi fabricaran i en la recerca de «productes més eficients». Segons Grupo Hinojosa, totes aquestes inversions s'han efectuat amb l'objectiu de «convertir Paperera de Sarrià en líder en la producció i en la innovació» en el seu sector.

L'aposta per assolir processos productius respectuosos amb el medi ambient, expliquen des del grup empresarial, es concreta amb el fet que «prop de la meitat» de la matèria primera que processarà la planta «està previst que provingui del cartró sobrant d'altres plantes del grup».

Ser «més competitius»

Grupo Hinojosa, amb una capacitat per fabricar 140 milions de m2 de cartró ondulat anuals i propietari d'onze plantes productives repartides per Espanya (en les quals va invertir uns 150 milions d'euros entre el 2010 i el 2015), assenyala que disposar de dues factories de paper -la segona la té a l'Alqueria (Alacant)-?li atorga «autonomia de producció» i els fa «més competitius», amb independència de les fluctuacions en el preu de la matèria primera.