La Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), que exerceix l'acusació popular en el cas Bankia, va demanar al jutge que exigeixi al Banc d'Espanya quatre correus electrònics que l'organisme hauria furtat a la causa i que constataven que l'entitat era inviable abans de la sortida a borsa. Es tracta de quatre correus electrònics, dos d'abril i dos de maig de 2011, remesos per l'inspector del Banc d'Espanya José Antonio Casaus a l'organisme, amb el seu parer sobre la sortida a borsa, que va tenir lloc al juliol d'aquell any.

Casaus va fer referència a aquests correus durant la seva declaració com a testimoni davant del titular del jutjat central d'instrucció número 4 de Madrid, Fernando Andreu, que investiga suposades irregularitats en l'operació.

En un escrit, la CIC demana al magistrat que exigeixi al Banc d'Espanya aquests quatre correus electrònics, que no figuren entre la documentació enviada per l'organisme a petició del magistrat, que entre altres coses va demanar "conclusions que de manera informal i flexible fossin elevades a la direcció per l'equip inspector".

En la seva declaració com a testimoni del passat 5 de setembre, Casaus va explicar que "se'ns va consultar a l'equip de seguiment sobre què ens semblava la sortida a borsa amb l'estructura de doble banc. Jo almenys vaig enviar dos correus electrònics a l'abril i dos al maig de 2011 en els quals dèiem que aquest pla no ens semblava la solució per al grup, perquè nosaltres vèiem que aquest grup no era viable".

Segons la transcripció del relat de Casaus, "vèiem que era un grup no viable fins que no hi hagués un canvi de control. Per tant, aquesta no era la proposta en el pla de capitalització. I això ho vam dir almenys en quatre ocasions".

Durant aquesta compareixença, Casaus va reiterar el que ja havia declarat davant Andreu al juliol de 2014, i es va desmarcar en part de la línia seguida per la resta de testimonis del Banc d'Espanya que havien passat davant del jutge. Representants de l'organisme i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) van defensar durant l'última setmana de juliol el seu paper durant el procés de sortida a borsa, recalcant que l'entitat disposava de provisions de sobres, fet que sí que va admetre l'inspector.