Catalana Occidente ha formalitzat i executat la compra-venda del 100% del Grupo Previsora Bilbaína per un total de 129,9 MEUR, després de l´obtenció de les autoritzacions administratives i reguladores, segons han informat aquest dilluns l´empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L´operació es va anunciar el passat 6 d´abril però estava a l´espera de rebre el vistiplau de la Direcció General d´Assegurances (DGSFP) i de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Amb aquesta adquisició, la companyia catalana tindrà una quota de mercat superior al 5% i el milió d´assegurats en el ram dels decessos. Desglossant l´acord, Catalana Occidente ha adquirit el negoci assegurador del Grupo Previsora Bilbaína per 76,6 MEUR, la societat de mediació Azkarán per 16,7 MEUR i el negoci funerari per 36,6 MEUR.

Segons la companyia, el Grup Catalana Occidente veu així reforçada la seva presència a la cornisa cantàbrica, on la companyia basca compta amb 24 oficines i 200.000 assegurats, d'un total de 60 oficines i 410.000 assegurats d'arreu de l'Estat. A més, Grupo Previsora Bilbaína compta amb una consolidada xarxa de distribució, formada per 300 mediadors. De fet, Catalana Occidente es compromet a respectar la gestió autònoma, l'actual marca, equip directiu, xarxa de distribució i les relacions contractuals del Grupo Previsora Bilbaína. "La compra suposa un salt qualitatiu en un negoci estratègic per al grup, el ram dels decessos. Adquirim una empresa amb un reconegut prestigi i trajectòria en el sector al llarg dels seus 65 anys d´història", s´ha felicitat Ignacio Álvarez, conseller delegat del Grup Catalana Occidente.

"L´operació, per la seva complementarietat, ens permet anticipar un futur d´èxit per a la companyia", ha reblat Álvarez.