La farmacèutica Uriach preveu facturar 150 milions d'euros aquest any, un 13,6% més que el 2015, i estudia adquisicions de companyies a Europa per reforçar-se en el sector de l'atenció personal i els productes de venda lliure.

En una entrevista, el conseller delegat d'Uriach, Oriol Segarra, va explicar que la companyia italiana de complements alimentaris Laborest, que Uriach va adquirir l'any passat, aportarà uns 25 milions d'euros en ingressos aquest any, i que Uriach busca oportunitats d'aquest tipus a Europa.

"Ens plantegem la possibilitat de seguir fent algunes adquisicions a l'estil de Laborest que podrien ser a Espanya però prioritàriament fora d'Espanya", va assegurar Segarra, que va destacar que Uriach busca empreses que li aportin "presència i vendes en un altre país", però també "un negoci complementari" al seu.

Uriach, que té presència directa a Espanya, Portugal i Itàlia, analitza "de forma proactiva" possibles compres en 3 o 4 països del continent europeu, va comentar Segarra, que va matisar que de moment no hi ha operacions previstes de concretar-se aviat.

Aquesta companyia farmacèutica de capital familiar vol seguir reforçant-se en el sector del "consumer health", això és, en els productes de cura personal que es venen sense necessitat de recepta mèdica, i per això està interessada, preferentment, en companyies que operin en aquest sector, ja sigui fabricants de "complements alimentaris" o bé amb un negoci "adjacent" al d'Uriach.