La FOEG rebutja la reforma de l´impost de societats impulsada des del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, perquè la considera un "abús". La patronal gironina manté que repercutirà negativament en la competitivitat de les empreses ja que impactarà en la seva liquiditat. En un comunicat, alerten que aquesta modificació crearà "seriosos problemes financers i en l´evolució de les inversions" alhora que "pot perjudicar la creació de llocs de treball". Les modificacions introduïdes en l´impost de societats obliguen les empreses que facturen més de deu milions d´euros a avançar a compte a l´Agència Tributària el 23% dels seus beneficis comptables en els pagaments fraccionats d´octubre, desembre i abril. A les comarques gironines hi ha unes 300 empreses que facturen aquesta quantitat.

Segons la patronal, entre les 300 empreses gironines afectades hi ha firmes d'activitats industrials, comercialitzadores de gran volum i companyies que basen la seva activitat en l´exportació.

En un comunicat, alerten que els diners que avancin les empreses "no podran ser destinats a la inversió i , per tant, afectarà negativament el seu creixement", amb l'agreujant, segons diuen, que la mesura tindria un caràcter indefinit fins a aconseguir els objectius de dèficit.

FOEG assegura que les empreses han estat "fent esforços per sobreviure" durant la crisi i per això creuen que "no se'ls pot demanar fer-ne més" per recaptar amb urgència 8.000 milions d´euros que aniran a reduïr el dèficit i no a millorar l´estat del benestar o a impulsar l´activitat econòmica". És per això que afirmen que s'"ha arribat al límit" alhora que lamenten que la responsabilitat recaigui sobre l´activitat empresarial de petites i mitjanes empreses.

És per això que la FOEG demana als grups polítics que impedeixin que la mesura prosperi en el tràmit de les Corts.

La FOEG és un lobby empresarial que defensa els interessos dels gremis, organitzacions sectorials i empreses associades. La patronal gironina representa actualment una cinquantena d´associats i sota el seu paraigües s´hi apleguem més de 15.000 empreses que abasten gairebé tots els sectors. Des del 1987, any en què es va constituir, treballa al servei de l´empresariat per impulsar el desenvolupament i el creixement de l´economia de les comarques de Girona.