La direcció de l'empresa tèxtil Nylstar de Blanes (Selva) ha comunicat al comitè d'empresa que vol reprendre l'activitat entre el 17 i el 20 d'octubre, després de fer una injecció de capital per tornar a posar en marxa la planta. La fàbrica tèxtil està aturada des de principis d'any i tota la plantilla està afectada per un ERO temporal fins al 31 de desembre. Des de la UGT, però, s'oposen a la decisió perquè consideren que la injecció de diners i la previsió inicial de producció (unes 50 tones de filatures) són "clarament insuficients" i que no donaran feina a tots els treballadors ni faran que la fàbrica treballi a ple rendiment. Per això, la UGT exigeix a la direcció que, tal i com van acordar a l'agost, presenti un projecte econòmic, productiu i industrial per a la planta que detalli quina serà la inversió econòmica i la producció futura, així com el personal necessari. Si a data 31 d'octubre l'empresa no ha aconseguit el capital necessari per tirar endavant un projecte industrial sòlid es veurà abocada a presentar concurs de creditors.

La direcció de la tèxtil de Blanes ha comunicat als representats de la UGT i del comitè d'empresa la intenció de tornar a engegar les màquines després de mesos d'inactivitat a la planta. Segons els plans de la direcció, la fàbrica tornaria a posar-se en marxa entre el 17 i el 20 d'octubre per produir, inicialment, 50 tones de filatures. Això és possible gràcies a una injecció de capital aportat per la mateixa empresa.

Des de la UGT, però, han expressat els seus recels davant d'aquest anunci. Per una banda, consideren que aquesta producció és "clarament insuficient" per aconseguir que la fàbrica -que està aturada des de principis d'any- es posi en marxa a ple rendiment i que doni feina a tota la plantilla (formada per 180 treballadors). A més, des de la UGT han exigit a la direcció la rotació de treballadors per a aquesta producció inicial, tal com recull l'acord del passat mes d'agost, i una relació dels creditors amb les condicions per al pagament del deute.

D'altra banda, el sindicat recorda que l'empresa ha de presentar un projecte econòmic, productiu i industrial per a la planta que detalli quina serà la inversió econòmica i la producció futura, així com el personal necessari. Aquest era un altre dels punts de l'acord signat entre els treballadors i l'empresa el passat mes d'agost. Entre d'altres, en aquell document també es va aconseguir reconvertir un ERO d'extinció que deixava sense feina 155 treballadors per un de suspensió de contractes fins al 31 de desembre.

El sindicat recorda també que si no es fa una injecció de capital per tirar endavant un projecte industrial sòlid l'empresa es veurà abocada a presentar concurs de creditors. El termini límit és el 31 d'octubre. La Inspecció de Treball ha convocat la direcció de Nylstar a una altra reunió el dia 10 d'octubre per tal que aporti nova documentació.

D'altra banda, el sindicat també es va reunir dilluns amb l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, per demanar-li un protocol d'actuació per als treballadors de Nylstar que es trobin en situacions de vulnerabilitat social i que inclogui ajudes directes o indirectes per fer front al pagament de lloguers o hipoteques i dels subministraments de la llar, així com processos de formació i reciclatge.