Texplan, en concurs de creditors

La companyia tèxtil amb seu a les Planes d'Hostoles, que havia fet una aposta estratègica per produir filatures ecològiques d'alta qualitat, suspèn pagaments de forma voluntària

05.10.2016 | 06:58
Texplan, en concurs de creditors
Texplan, en concurs de creditors

Problemes de liquiditat han abocat l'empresa tèxtil amb seu a les Planes d'Hostoles Texplan a presentar concurs voluntari de creditors, segons publicava el número 229 del Butlletí Oficial de l'Estat, de 22 de setembre passat. L'anunci d'aquest diari oficial donava fe que uns mesos abans, concretament el 20 de juny, el Jutjat Mercantil número 1 de Girona nomenava administrador concursal la societat Rodríguez&Sapena Concursalistas, de Barcelona; des de llavors al concursat, Texplan, "se'l suspèn de les facultats d'administració i disposició sobre el seu patrimoni", que queden sotmeses a la intervenció del nou administrador, que decidirà si autoritza qualsevol proposta de Texplan.

El Butlletí Oficial del Registre Mercantil, de la seva banda, certifica l'activació del concurs de creditors, ja que la societat Rodríguez&Sapena figura com a administradora de l'empresa, en susbstitució d'Eudald Teixidor, gerent de Texplan. Segons el registre, Texplan, fundada l'any 1986 per Teixidor i el seu germà Josep Maria i que té 22 treballadors, va tancar 2015 amb una facturació de 2,9 milions d'euros; disposa d'un capital social de 316.116 i, el 2014, acumulava actius per valor de 5,35 milions d'euros. A l'Experian Bureau Empresarial -el fitxer que conté la informació sobre operacions creditícies impagades- Texplan presenta, de mitjana, una demora de 19 dies en els pagaments. Diari de Girona ha intentat, amb insistència però sense èxit, contactar amb el gerent de Texplan.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

«La meva finca està plena de senglars. Qui s´ha d´encarregar d´eliminar-los?»

Els advocats de Prat Sàbat responen, com cada setmana, els dubtes legals dels nostres lectors....

L´hivern de 2008, el pitjor de la sèrie

Quan s’analitza la sèrie completa, es detecta l’esclat de la crisi...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

Hostaleria, comerç i logística són els sectors que crearan més ocupació, que a la demarcació serà...

Enllaços recomanats: Premis cinema