Bones notícies per al mercat immobiliari gironí. Durant el mes d'agost es van tancar 852 operacions de compravenda d'habitatge, amb un increment del 40,8% en relació amb el mateix mes de ?l'any passat. És la xifra més alta en aquest mes des de l'agost del 2010 quan es van vendre 1.166 habitatges. A les comarques gironines els pisos de segona mà van ser els principals protagonistes de l'activitat: van concentrar el 82,98% de les operacions mentre que els habitatges a estrenar només van absorbir el 17,02% de les transaccions.

La compravenda d'habitatges a Catalunya durant aquest mes d'agost es va situar en 6.253 operacions, cosa que suposa el 40,99% més que el mateix mes de l'any passat, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística. Aquesta xifra d'operacions immobiliàries és la més alta que s'ha registrat fins ara en un mes d'agost des de l'any 2007 (8.315 compravendes), just abans de l'esclat de la bombolla immobiliària. Des del mes de febrer d'aquest any a Catalunya s'observa un increment de les vendes de pisos. Entre les transaccions, destaquen les vendes de pisos de segona mà que concentren el 87% del total de les operacions i només en el 13% dels casos el protagonista és un habitatge a estrenar.

Recentement, un estudi de Tinsa Research (el departament d´anàlisi de mercat de la societat de taxació) corresponent al tercer trimestre d'aquest any, constatava que en els anys de crisi econòmica, a la província de Girona els preus s'han desplomat de l'ordre d'un 50% de mitjana des que el 2007 assolissin màxims històrics. Només el parc d'habitatges de regions com La Rioja (-55,9%), Toledo (-55,7%), Guadalajara (-54,6%) i Saragossa (-53,2%) han patit correccions a la baixa més severes. En caiguda de preus, la província se situa al mateix nivell que Tarragona, Lleida, Navarra, Àvila i Huelva; el descens acumulat mitjà a Espanya assoleix el 40,9%. No obstant això, l´últim any no ha estat dolent del tot i, en comparació amb el tancament del tercer trimestre de 2015, el valor de mercat dels immobles residencials ha crescut un 0,6%. Es tracta, no obstant això, d´una millora interanual més modesta que les registrades el segon trimestre de l'any (en comparació amb el juny de 2015, els preus havien pujat un 5,3% el juny passat); el primer (al març s'havien recuperat un 5,9% en relació amb el mateix mes de 2015) i el quart trimestre de l´any passat (aleshores la revalorització del preu del metre quadrat es va enfilar fins al 10,7% en comparació amb el desembre de 2014). Segons l'estudi, calen 13,8 mesos de mitjana per fer efectiva la venda d'un habitatge a la província.