L'excap de la Casa Reial i usuari de les polèmiques targetes de Caja Madrid Rafael Spottorno va al·legar ahir a l'Audiència Nacional que sempre ha confiat que el certificat de retencions proporcionat per l'entitat incloïa els 223.900 euros gastats amb la seva Visa.

A preguntes del ministeri fiscal, Spottorno va explicar que va entendre que la targeta era de lliure disposició d'acord amb la conversa que va mantenir dies abans de la seva incorporació a Caja Madrid amb el llavors president de l'entitat, Miguel Blesa, que li va explicar "quines funcions anava a tenir, el que esperava de mi i la retribució, tant fixa com variable".

Spottorno va reconèixer haver disposat d'una segona targeta per les despeses de representació vinculats al seu càrrec com a director de la Fundació Caja Madrid però va reiterar que "tributava, com he fet en 47 anys tots els rendiments del meu treball", una vida laboral, "dels quals 37 o 38 han estat com a funcionari" en la qual "mai he discutit ni he revisat si el certificat que em donaven era correcte".

A banda, l'exdirectora d'auditoria interna de Caja Madrid Carmen Contreras va dir que desconeixia el tractament fiscal de les targetes ja que el seu departament només vetllava per la verificació dels processos que duien a terme. L'exdirector de comunicació de l'antiga caixa Juan Manuel Astorqui, va afegir que mai va sospitar d'irregularitats en la fiscalitat de la seva targeta ja que en el seu esborrany de la renda li van donar sempre "els mateixos càlculs que apareixien en el certificat".