El nombre d'empreses constituïdes a l'agost creix un 48% interanual a Girona

12.10.2016 | 07:24

El nombre d'empreses constituïdes a la província de Girona a l'agost es va situar en 151 noves societats, una xifra que suposa un 48% més que en el mateix mes de l'any passat (quan se'n van constituir 102), segons les dades publicades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En paral·lel a la constitució d'aquestes empreses, 35 societats es van dissoldre formalment, un 119% més de les que ho van fer el mateix mes de l'any passat (que en van ser 16).

El capital subscrit per les empreses constituïdes a la demarcació acumula 3.714 milions d'euros, un 45% menys que l'any passat.

Pel que fa al consjunt de Catalunya, a l'agost es va situar en 1.698 noves societats, cosa que suposa el 47,3% més que en el mateix mes de l'any passat, segons l'INE. Paral·lelament a la constitució d'aquestes companyies, 141 societats es van dissoldre formalment, el 8,4% menys de les que ho van fer el mateix mes de l'any passat. Catalunya se situa com la comunitat autònoma amb més dinamisme empresarial seguida de lluny per la comunitat de Madrid que en el mateix període va crear 1.040 noves empreses, el 10,2% més que a l'agost de l'any passat.

En aquest cas, el capital subscrit per les empreses constituïdes a Catalunya acumula 124,659 milions d'euros, el 42,19% més. En el conjunt de l'estat espanyol es van constituir a l'agost 6.403 noves societats, el 23,4% més que el mateix mes de l'any passat. El nombre de societats dissoltes a l'agost a l'Estat es va situar en 1.236 companyies, un 3,8% més que fa un any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El mercat de treball gironí en cinc gràfics
El mercat de treball gironí en cinc gràfics

El mercat de treball gironí en cinc gràfics

Evolució històrica de l'ocupació i l'atur per sectors productius a les comarques gironines segons...

CCOO i UGT: Es crea ocupació precària i parcial

CCOO i UGT: Es crea ocupació precària i parcial

Destaquen la destrucció de llocs de treball a la indústria

La taxa d´atur gironina cau per sota el 15%, un nivell que no es registrava des de 2009

La taxa d´atur gironina cau per sota el 15%, un nivell que no es registrava des de 2009

L'Enquesta de Població Activa (EPA) assenyala que a finals del tercer trimestre hi havia 56.000...

Enllaços recomanats: Premis cinema