Catalunya ha atret 14.532 milions d'euros d'inversió estrangera entre el gener de 2011 i el juny de 2016, provinent de 601 projectes i que han generat 38.385 llocs de treball directes, segons un estudi d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Govern, elaborat amb dades de l'informe fDi Markets del Financial Times. Els països que inverteixen més diners a Catalunya són Alemanya, França i els Estats Units, segons aquest estudi que té en compte la inversió productiva i la generació de llocs de treball de manera regionalitzada en cada un dels territoris.

Així, l'economia catalana lidera el rànquing de tot l'Estat pel que fa a la captació d'inversió estrangera directa, amb un 31% del capital, el 34% de la creació de llocs de treball i el 37% dels projectes en el període esmentat. Aquesta quota de captació d'inversió forana a nivell espanyol s'ha incrementat en relació al quinquenni anterior (2006-2010), quan l'economia catalana va representar un 23% del capital invertit al conjunt de l'Estat.

Per regions econòmiques mundials, l'estudi mostra que Catalunya ha atret el 51% dels projectes d'inversió estrangera provinents d'Àsia-Pacífic que s'han fet a l'estat espanyol, el 37% dels provinents de l'Amèrica del Nord, el 36% amb origen a Europa Occidental, el 32% dels procedents d'Àfrica i l'Orient Mitjà, el 31% dels provinents de l'Europa de l'Est i el 23% dels originats a l'Amèrica Llatina.

L'informe considera que els sectors de les TIC i el software, la logística i els serveis de suport a l'empresa són els camps en què Catalunya mostra millors oportunitats d'inversió. La directora general d'Indústria del Govern, Núria Betriu, va defensar la tasca de les oficines exteriors d'ACCIÓ.