El cas del Galaxy Note 7 comença a afectar els resultats de Samsung

La companyia rebaixa les xifres i calcula que els guanys cauran un 29,63% el tercer trimestre

14.10.2016 | 07:23
Un treballador retira la marca publicitària del model Galaxy Note 7 de Samsung en una botiga de Seül

Samsung Electronics va rebaixar ahir substancialment les seves previsions de resultats per al tercer trimestre tot just un dia després d'anunciar que deixa de produir el Galaxy Note 7 per els repetits casos de combustió del dispositiu.

Ja que tant els aparells inicialment afectats per la decisió de sobreescalfament com els seus (també defectuosos) recanvis s'estimen perillosos i no aptes per a l'ús, Samsung ha de retornar als seus clients l'import (859 euros a la Unió Europea) quan tornin els més de 2 milions de terminals venuts.

Això l'ha obligat a recalcular la pronòstic de facturació per al juliol-setembre (Samsung va començar a vendre el Galaxy Note 7 el passat 19 d'agost) i reduir-la fins a deixar-la en uns 47 bilions de wons (uns 37.859.000 d'euros).

La xifra implica un 4,09% menys comparat amb el pronòstic que va publicar divendres passat, quan el procés de revisió i substitució de telèfons encara semblava anar per bon camí, i un 8,94 per cent menys respecte al que es embutxacar en el tercer trimestre de 2015.

Lògicament el gegant sud-coreà, que mai avança el seu guany net i que presentarà el seu full de resultats definitius a final de mes, ha hagut de modificar les dades relatives al benefici operatiu que espera per a juliol-setembre.

Així, la xifra ha quedat de moment en uns 5,2 bilions de wons (uns 4.192.000 d'euros), el que vindria a suposar un 29,63% menys comparat amb el tercer trimestre del 2015 i un 33,3% menys en relació a la dada preliminar que havia presentat el passat divendres.

La decisió, sense precedents en el sector, de posar fi a la producció del controvertit model s'epsera que contribueixi a llastrar els balanços del proper trimestre. A això s'uneix a més el silenci que segueixen mantenint els responsables de la companyia sobre la naturalesa i l'origen exacte dels problemes que han patit les bateries d'ió-liti dels telèfons.

Cap dels alts executius del grup Samsung (una matriu de Samsung Electronics) es va pronunciar davant els mitjans sobre el Galaxy Note 7 i les seves possibles conseqüències per als plans estratègics de la companyia després de celebrar ahir a Seül la seva junta setmanal.

La Borsa de Seül ja es va acarnissar dimarts -quan els títols de l'empresa van caure més d'un 8%, la seva major patacada des dels temps de Lehmann Brothers- amb Samsung Electronics, la joia de la corona del parquet sud-coreà, i ho va tornar a fer ahir encara amb més mesura (retrocés del 0,65%).

D'altra banda, Samsung oferirà als clients que han comprat el Galaxy Note 7 la possibilitat de recuperar els seus diners o canviar l'aparell per un altre model amb una compensació si fos més barat, van explicar fonts de la companyia a Espanya.

Així, prepara un procediment, que estarà llest en qüestió de dies, perquè els clients coneguin els tràmits a seguir per tornar-lo. Tot i que la companyia no precisa quants Galaxy Note 7 han arribat a mans de clients espanyols, apunten que el nombre és reduït perquè la venda es va paralitzar abans del seu llançament oficial, previst per al 9 de setembre.

Només els compradors que hagin sol·licitat l'aparell durant la prevenda poden haver-lo rebut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema