La ciutat en 30.000 ampolles, de cava. Farré-Garriga, empresa amb arrels a Caldes de Malavella dedicada la producció de vins i caves, llançarà un nou escumós al mercat, un brut "cent per cent natural", que en l'etiqueta i en les plaques mostra diverses icones de la ciutat de Girona: les cases de l'Onyar, la catedral, la basílica de Sant Fèlix, l'església de Sant Pere de Galligants, el pont de les Peixateries Velles, el d'en Gómez i el de Pedra i el Cul de la Lleona. El nou cava, produït per Pere Pons a la Granada del Penedès, sortirà al mercat d'aquí a pocs dies, el proper dimecres 20 d'octubre; fins llavors es pot degustar "en exclusiva", va explicar Aleix Garriga, de Farré-Garriga, en la presentació del nou escumós, al Xantar Bar de la plaça del Pou Rodó i al mercat del Lleó, espai que va acollir, ahir, precisament, la presentació de la nova col·lecció.

Conveni amb l'Ajuntament

Un conveni amb l'Ajuntament, que ha cedit la imatge de la ciutat, ha fet possible el llançament d'aquest nou "producte artesà" al mercat, que en el darrer Concurs de Tast de Vins de Catalunya va rebre la Medalla d'Or, el màxim guardó. "Havíem dedicat caves a d'altres municipis i era el moment de llançar-ne un de nou al mercat pensat per a la ciutat de Girona", va exposar Aleix Garriga. Per a la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament, Glòria Plana, l'acord amb Farré-Garriga constitueix "un bon exemple" de "col·laboració publicoprivada" que contribuirà a "posicionar i a promocionar" la ciutat, en aquesta ocasió, a través del cava.

Abans de la col·lecció d'ampolles dedicada a Girona, Farré-Garriga, que fa dos anys va posar en marxa les noves instal·lacions al polígon Can Cuca de Sils, ja havia impulsat iniciatives similars en d'altres municipis de la província: així, l'any passat va llançar una sèrie limitada de 3.000 ampolles amb la portalada romànica del monestir de Ripoll com a protagonistes; un any abans, el 2014, la firma gironina va signar un conveni amb l'Ajuntament de Lloret de Mar a partir del qual un dels caves que comercialitzava incorporava imatges d'indrets emblemàtics del municipi. També ha impulsat una iniciativa similar a Cervià de Ter. En el cas de l'escumós dedicat a Girona, el productor, Pere Pons, apunta que prové d'una "collita minsa" provocada per l'escassetat de pluges -"han arribat tard", es lamentava-, però que, això no obstant, "donarà com a resultat un cava de bona qualitat".

Una empresa familiar

Amb cinc treballadors, Farré-Garriga distribueix de l'ordre d'unes 80.000 ampolles anuals a Catalunya, sobretot a fleques, pastisseries i botigues gurmet. A banda de caves, l'empresa, de caràcter familiar, també comercialitza vins, vins dolços i licors.