El govern de Corea del Sud ha iniciat la seva pròpia investigació per trobar les causes de les explosions dels telèfons Samsung Galaxy Note 7, que van portar a la companyia a suspendre les vendes i acabar la producció d'aquest model a principis de setmana.

El Laboratori de Proves de Corea (KTL, de les seves sigles angleses), un organisme estatal, està treballant amb cinc aparells afectats al país asiàtic facilitats per Samsung Electronics des del dijous, van indicar ahir fonts de la indústria a l'agència Yonhap.

KTL no es limitarà a inspeccionar les bateries, que la companyia va assenyalar com l'origen de les explosions, i utilitzarà tecnologies com raigs X i tomografies computerizades per trobar la causa exacta del problema.

"Hem proporcionat els telèfons a KTL i cooperarem amb la seva recerca, però no podem quedar-nos asseguts i esperar els seus resultats", va indicar a l'agència un portaveu de Samsung, que realitza la seva pròpia recerca des que es reportessin desenes de casos de combustions a principis de setembre.

"Mobilitzar tots els recursos"

El portaveu va indicar que la companyia ha estat "mobilitzant tots els recursos possibles per trobar la causa exacta del problema al més aviat possible", i que fins i tot estudia provar tots els terminals recollits per la Comissió per a la Seguretat dels Productes del Consumidor (CPSC, en les seves sigles en anglès) dels Estats Units.

Els analistes locals consideren que trobar la causa del problema del Galaxy Note 7 és crucial per al fabricant sud-coreà de cara a recuperar la confiança dels consumidors abans de posar a la venda el seu nou model, el Galaxy S8, el llançament del qual està previst per al proper any.