Les empreses espanyoles al Regne Unit continuen patint el Brexit a la Borsa

18.10.2016 | 07:26

Les empreses espanyoles radicades al Regne Unit continuen acusant a la borsa el temor a un Brexit dur, cada vegada més probable. Santander, Iberdrola, Sabadell, IAG i Ferrovial componen la llista de companyies de l'IBEX 35 amb negocis al Regne Unit, país del qual obtenen entre l'11% i el 36% dels seus ingressos totals.

IAG és la que major presència britànica té en els seus comptes i això, unit a les pujades i baixades del preu del petroli, la converteixen en una de les més perjudicades, ja que ha caigut una mica més del 38% des del referèndum.

El sector aeri també causa problemes a Ferrovial, que gestiona el tràfic d'alguns aeroports britànics i que ha perdut en aquests mesos prop de 610 milions d'euros dels 13.830 milions de capitalització amb els quals comptava al juny.

En el cas d'Iberdrola, el Regne Unit representa un 30,3% dels seus ingressos, encara que en el cas de l'energètica les seves accions s'han recuperat gairebé per complet, igual que la seva capitalització. Santander i Banc Sabadell, per exemple, també han optat pel Regne Unit per expandir la seva activitat i ara pateixen la incertesa del Brexit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La UGT demanda Suara per «incomplir» el conveni en el servei d´ajuda domiciliària

Els empleats de l'empresa, que treballa pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà, es queixen que no...

Així tributaran les clàusules sòl

Així tributaran les clàusules sòl

Els qui van aplicar la deducció per habitatge reintegraran a Hisenda el que van desgravar

La majoria del Congrés vol rebaixar l´IVA cultural al 10%

També reclama que els serveis funeraris es beneficiïn d'aquesta rebaixa i no es mantingui l'IVA...

Enllaços recomanats: Premis cinema