Megafonia de factura gironina a metros de Singapur, Xile i Bilbao

Amb noves comandes de clients de Sud-amèrica i de l'Est asiàtic, l'empresa Optimus amplia la seva cartera de clients a l'estranger

20.10.2016 | 15:19
Optimus també ha instal·lat el sistema de so del Tram d´Alacant.

Les noves línies de metro que discorreran pel subsòl de Santiago de Xile, Singapur i Bilbao tindran un element en comú: sistemes de megafonia de factura gironina, que proveirà l'empresa Optimus, amb seu a la carretera de Barcelona, a la capital de la província. Amb aquests nous projectes, Optimus, empresa del sector amb una llarga tradició, amplia la cartera de projectes que executa a l'estranger i al mercat nacional.

En el cas de Singapur, Optimus instal·larà el sistema de megafonia de la lína Thomson-East Coast, un projecte que s'executarà en cinc fases que preveuen 31 estacions i 43 quilòmetres de vies subterrànies, va informar ahir l'empresa amb seu a Girona. Per a aquest projecte, Optimus proveirà 70 matrius digitals d'àudio que donaran servei a més de 1.600 punts d'altaveus a través de la «plataforma oberta» Optimax2. La primera fase de la nova infraestructura donarà servei a 500.000 viatgers. En el cas del tren metropolità de Santiago de Xile, la firma gironina instal·larà la megafonia de dues noves línies, la L3 -amb 18 estacions- i la L6 -amb deu-. En aquest cas, la plataforma Optimax2 que ha desenvolupat Optimus gestionarà la megafonia dels més de 6.000 altaveus de què disposaran les noves línes de la capital xilena, amb capacitat per donar servei a 1,5 milions d'usuaris.

D'altra banda, a Bilbao, Optimus dotarà les set noves estacions de la línia 3 del metro d'«equipaments de control Compact», un «sistema estàndard d'alta capacitat». Unes «columnes acústiques» d'última generació -de la marca alemanya Panacoustics- garantiran «l'òptima sonorització dels vestíbuls i andanes» de la nova infraestructura de transport de la capital basca, assenyalen fonts d'Optimus, que també instal·la la megafonia de la Universitat Qaabos d'Oman i de l'Hospital Tingo María, al Perú, entre d'altres equipaments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Les empreses gironines multipliquen els beneficis per set en només un any

Els guanys conjunts de les empreses de la demarcació van assolir els 815 milions d'euros el 2015,...

Els usuaris de bancs europeus podran fer transferències immediates

Els usuaris bancaris que estiguin sota el paraigua de la Zona Única de Pagament en Euros,...

Barcelona, Nova York i Lisboa demanen limitar el preu de l´habitatge

Responsables municipals de les ciutats de Barcelona, Nova York i Lisboa demanen poder limitar el...

Grup Miquel inaugura el 7è supermercat a Girona

Grup Miquel inaugura el 7è supermercat a Girona

Grup Miquel va inaugurar el passat 10 de novembre el setè supermercat franquiciat de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema