Megafonia de factura gironina a metros de Singapur, Xile i Bilbao

Amb noves comandes de clients de Sud-amèrica i de l'Est asiàtic, l'empresa Optimus amplia la seva cartera de clients a l'estranger

20.10.2016 | 15:19
Optimus també ha instal·lat el sistema de so del Tram d´Alacant.

Les noves línies de metro que discorreran pel subsòl de Santiago de Xile, Singapur i Bilbao tindran un element en comú: sistemes de megafonia de factura gironina, que proveirà l'empresa Optimus, amb seu a la carretera de Barcelona, a la capital de la província. Amb aquests nous projectes, Optimus, empresa del sector amb una llarga tradició, amplia la cartera de projectes que executa a l'estranger i al mercat nacional.

En el cas de Singapur, Optimus instal·larà el sistema de megafonia de la lína Thomson-East Coast, un projecte que s'executarà en cinc fases que preveuen 31 estacions i 43 quilòmetres de vies subterrànies, va informar ahir l'empresa amb seu a Girona. Per a aquest projecte, Optimus proveirà 70 matrius digitals d'àudio que donaran servei a més de 1.600 punts d'altaveus a través de la «plataforma oberta» Optimax2. La primera fase de la nova infraestructura donarà servei a 500.000 viatgers. En el cas del tren metropolità de Santiago de Xile, la firma gironina instal·larà la megafonia de dues noves línies, la L3 -amb 18 estacions- i la L6 -amb deu-. En aquest cas, la plataforma Optimax2 que ha desenvolupat Optimus gestionarà la megafonia dels més de 6.000 altaveus de què disposaran les noves línes de la capital xilena, amb capacitat per donar servei a 1,5 milions d'usuaris.

D'altra banda, a Bilbao, Optimus dotarà les set noves estacions de la línia 3 del metro d'«equipaments de control Compact», un «sistema estàndard d'alta capacitat». Unes «columnes acústiques» d'última generació -de la marca alemanya Panacoustics- garantiran «l'òptima sonorització dels vestíbuls i andanes» de la nova infraestructura de transport de la capital basca, assenyalen fonts d'Optimus, que també instal·la la megafonia de la Universitat Qaabos d'Oman i de l'Hospital Tingo María, al Perú, entre d'altres equipaments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Fogons de gas.
El gas natural pujarà gairebé un 2% a partir l'1 d'abril

El gas natural pujarà gairebé un 2% a partir l'1 d'abril

L'encariment es deu a la pujada del 5,9% en el cost de la matèria primera que preveu el Govern

La UGT alerta que el 30% dels autònoms gironins ho són per «necessitat»

La UGT alerta que el 30% dels autònoms gironins ho són per «necessitat»

El sindicat reclama menys pressió fiscal i una rebaixa de la quota en funció dels beneficis que...

Empreses de les comarques de Girona obren mercat a l´espai transfronterer

Empreses de les comarques de Girona obren mercat a l´espai transfronterer

Sis companyies van aconseguir distribuïdor a la fira Pirineus Gourmet, convocada per les quatre...

Jordi Mias Morell, nou president de Costa Brava Verd Hotels

Jordi Mias Morell, nou president de Costa Brava Verd Hotels

L'Assemblea General de Costa Brava Verd Hotels ha escollit Jordi Mias Morell com a nou president...

Enllaços recomanats: Premis cinema