El vi insígnia de Perelada, Finca Garbet 2009, ha aconseguit la nota més alta de la DO Empordà a la nova edició 2017 de la Guía Peñín de los Vinos de España, ja a la venda, van informar ahir des del celler. Assoleix a més la categoria d'«excepcional» segons el criteri Peñín, reservat per a aquells amb puntuacions a partir de 95 punts.

Cal destacar també una pujada important a les notes generals del celler, que ha vist com 8 dels seus vins i caves assoleixen els 93 o 94 punts i fins a un total de 22 superen la barrera dels 90 punts. En l'apartat de la relació qualitat-preu, tres vins de Perelada obtenen la màxima puntuació i es dóna la circumstància que tots ells es troben per sobre dels 90 punts: Garnatxa de l'Empordà 12 Anys, Collection Blanc 2015 i Només Garnatxa 2015.

Entre els caves, la nota més alta l'aconsegueix el Gran Claustro Cuvée 2009 (93 punts), i també tres caves Perelada obtenen 5 estrelles per la seva excel·lent relació qualitat-preu, tots ells amb 90 punts: Brut Nature Chardonnay 2011, Brut Nature Cuvée Especial 2014 i Stars Brut Nature 2014. També els altres cellers de Perelada han aconseguit enguany unes puntuacions notables a la Guía Peñín.

Casa Gran del Siurana (DOQ Priorat) situa tres vins per sobre dels 90 punts, un d'ells el nou Gran Cruor Selecció Caranyena, que aconsegueix una nota de 93. Per la seva part, Finca La Melonera (DO Sierras de Málaga) col·loca tres vins més entre els millors.