La cadena alemanya Lidl vol créixer al mercat espanyol i per a això busca socis immobiliaris amb els quals desenvolupar promocions de nova construcció que integrin zones comercials i residencials. La companyia ha participat aquesta setmana al saló immobiliari Barcelona Meeting Point (BMP), on no només busca parcel·les per dur a terme aquest pla d'expansió, sinó també compradors o llogaters per a actius de diferents característiques de la seva propietat.

Lidl, present a Espanya des de l'any 1994, compta actualment amb més de 535 supermercats al país -molts d'ells situats fora dels nuclis urbans-, deu plataformes logístiques i una plantilla de més d'11.500 empleats.

La companyia manté "una ferma aposta" per aquest mercat i es proposa impulsar el seu creixement en botigues, especialment en zones cèntriques, a través d'una nova fórmula: com a "soci econòmic" d'empreses o promotors particulars que desitgin desenvolupar nous sectors urbanístics, van explicar fonts de la cadena.

"Lidl està en constant recerca de les millors parcel·les i locals, tant a nuclis urbans com a zones perifèriques, per poder millorar i ampliar el seu portafoli de botigues i els seus recursos logístics", assenyala la multinacional.

En concret, Lidl busca emplaçaments d'entre 4.000 i 9.000 metres quadrats que ofereixin "una bona comunicació i ubicació" i que permetin construir un edifici comercial d'almenys 1.100 metres quadrats. També busca locals comercials en planta baixa a ciutats amb més de 16.000 habitants i solars per ubicar nous centres logístics.

"Som totalment flexibles en la recerca d'ubicacions, ja siguin solars, locals cèntrics a grans poblacions, parcs comercials o mercats municipals. Estem oberts a negociar en règim de compra, lloguer o dret de superfície", detalla la companyia.

Lidl està aprofitant la seva presència al Meeting Point per intentar comercialitzar també la seva cartera d'immobles, que inclou principalment solars, naus i locals comercials. A Catalunya, la cadena alemanya té en venda o llo?guer un solar a Sant Fruitós de Bages, un local a Santa Coloma de Gramenet o una masia amb un terreny per a ús hoteler o de restauració a Arenys de Mar.

Inversió destacada

Des de l'any 1994, Lidl ha invertit més de 2.200 milions d'euros a Espanya, 1.000 d'ells des de 2010, i per al 2016 planifica una inversió d'uns 350 milions, la més elevada de la seva història. Només a Catalunya, la cadena invertirà aquest any un total de 90 milions en noves obertures i en la modernització i ampliació dels seus establiments.

Lidl va crear 1.200 nous llocs de treball a Espanya el 2015, el triple d'allò previst inicialment, i va invertir 262 milions d'euros, fet que suposa un 30% més d'allò planificat en un principi i un 27% més que en l'exercici 2014. La firma compta amb una quota de mercat del 4,1% a Espanya.