Cada vegada més persones que no tenen temps per buscar pis, que viuen a l'estranger o que simplement prefereixen que un tercer faci la feina de recerca per elles confien en els serveis d'un personal shopper immobiliari, una figura en auge a Espanya. Es tracta d'un professional contractat per una persona interessada a adquirir un habitatge perquè s'encarregui de visitar i seleccionar aquells immobles que encaixen amb els seus requisits. Aquest professional s'ocupa també de negociar el preu de la compravenda, s'encarrega dels aspectes jurídics i contractuals, ajuda en la recerca de finançament i, si el client ho desitja, pot gestionar també la tramitació de les altes de subministraments o de les reformes que necessiti l'habitatge, una vegada signada la compra.

"Acompanyem de la mà el comprador en tot el procés, des que decideix que vol comprar un habitatge fins que firma el contracte, fet que li estalvia temps i diners", explica Iñaki Unsain, vicepresident de l'Associació Espanyola de Personal Shopper Immobiliari (AEPSI), que ha participat aquesta setmana en el saló Barcelona Meeting Point (BMP), on promotors immobiliaris, constructores, arquitectes, enginyers i entitats financeres es reuneixen per conèixer nous projectes, aconseguir finançament o invertir en productes finalitzats.

Unsain destaca que comprar un habitatge a través d'un personal shopper permet que la negociació estigui "equilibrada" perquè el comercial immobiliari ha de defensar els interessos del seu client, que és el venedor, mentre que ells defensen exclusivament la part compradora. "És com anar a un judici sense advocat i negociar tu directament amb el lletrat de la part contrària", afirma el vicepresident d'AEPSI, que considera que l'existència de la figura de personal shopper immobiliari "és tan de sentit comú" que el seu creixement "no té fre".

Visió de futur optimista

Ja fa anys que el servei de personal shopper immobiliari funciona amb èxit a països com França, Regne Unit o, sobretot, els Estats Units, on bona part de les transaccions immobiliàries es tanquen a través d'un personal shopper. A Espanya, però, és relativament nou, ja que es va donar a conèixer fa poc més de quatre anys.

Unsain, director general d'ACV Gestión Immobiliaria, indica que pràcticament la meitat de clients que recorren a aquest servei són estrangers o espanyols no residents, mentre que l'altra meitat són gent que viu aquí però que no té temps de buscar habitatge o ja l'ha buscat sense èxit. Tot i així, el president d'AEPSI i conseller delegat de Somrie, Enric Jiménez, assegura que en els pròxims anys "aquesta figura es popularitzarà i arribarà a tots els estrats socials". A més, en l'actualitat, segons Usain, aproximadament el 80% de les operacions en què intervé un personal shopper immobiliari acaben en compra.

Fundada el 2013, AEPSI té 26 socis, que operen en grans ciutats com Barcelona, Madrid, Màlaga, Bilbao o Sant Sebastià. Tanmateix, el seu objectiu és estendre's a poc a poc a altres regions, fins a arribar al centenar d'associats a finals de 2017. Enguany, els asociats d'AEPSI preveuen tancar el 2016 amb unes 80 operacions d'intermediació per un volum d'uns 40 milions d'euros i les previsions de futur són "molt optimistes".