Els principals bancs britànics podrien abandonar el Regne Unit a inicis del 2017 davant els creixents temors a les futures negociacions pel Brexit o sortida del país de la Unió Europea, segons informava ahir The Observer. D'acord amb la informació proporcionada pel responsable de l'Associació de Banquers Britànics, Anthony Browne, al dominical, els grans bancs es preparen per a una possible reubicació fora del Regne Unit durant els primers mesos de l'any que ve, mentre que les entitats bancàries més petites estan fent plans per marxar abans d'aquest Nadal.

S'ha especulat que Goldman Sachs podria ser una de les entitats que planeja transferir al voltant de 2.000 empleats a una altra ciutat europea si el Regne Unit perd els seus drets de passaport. Per la seva banda, segons el lobby financer TheCityUK, es podrien perdre fins a 7.000 treballadors relacionats amb el sector de finances si Londres deixa el bloc comú sense haver aconseguit un acord per a la City -centre financer de Londres.

L'anomenat ministre per a la sortida del Regne Unit de la UE, David Davis, i el titular de Finances britànic, Phillip Hammond, van oferir la setmana passada garanties de la seva determinació a assegurar l'estatus de la City. Tanmateix, la intenció de l'Executiu d'assumir el control de la lliure circulació de treballadors per controlar la immigració -l'anomenat "Brexit dur"- es percep com el gran obstacle per mantenir les condicions comercials. D'altra banda, la primera ministra, Theresa May, ja ha indicat que activarà l'Article 50 del Tractat de Lisboa -que inicia formalment el procés negociador de dos anys amb Brussel·les per executar el Brexit- abans que acabi el mes de març.