La plantilla de Preicar, fabricant de portes tècniques i sistemes de tancament, amb seu a Sant Gregori (Gironès), han convocat vagues de 24 hores tots els dilluns i divendres fins a finals d'any per reclamar les nòmines que no han cobrat des del mes d'agost. La primera mobilització serà dilluns vinent, moment en què els treballadors es concentraran a la porta de l'empresa. Segons UGT, l'empresa s'ha presentat a la reunió convocada pel Tribunal Laboral de Catalunya de la demarcació d'aquest divendres però el seu representant ha declarat que no volen sotmetre's a aquesta mediació, tal com l'obliga el conveni de fusta. També denuncien que la firma no està disposada a pagar els salaris endarrerits malgrat que se'ls ha proposat fraccionar la quantitat que se'ls deu.

Des del mes d'agost, Preicar no paga la nòmina als seus 16 treballadors. UGT ha interposat dues demandes a la Inspecció de Treball. Una per l'impagament dels salaris i l'altra, per mancances en prevenció de riscos laborals i que el sindicat vincula amb el fet que un dels treballadors va perdre un dit l'any passat.

Com a mesura de protesta, els treballadors començaran una vaga dilluns que ve de 24 hores. Fins a finals d'any, ho repetiran cada dilluns i divendres, si no es resol la situació.

L'ACN no ha pogut contactar amb responsables de l'empresa.