Vaga dels empleats de Preicar per reclamar salaris impagats

UGT denuncia la firma
de Sant Gregori per no haver fet efectives les nòmines des de l'agost

07.11.2016 | 07:20

La plantilla de Preicar, fabricant de portes tècniques i sistemes de tancament, amb seu a Sant Gregori, han convocat vagues de 24 hores tots els dilluns i divendres fins a finals d'any per reclamar les nòmines que no han cobrat des del mes d'agost. La primera mobilització serà dilluns vinent, moment en què els treballadors es concentraran a la porta de l'empresa. Segons UGT, l'empresa s'ha presentat a la reunió convocada ahir pel Tribunal Laboral de Catalunya a la demarcació, però el seu representant va declarar que no volen sotmetre's a aquesta mediació, tal com l'obliga el conveni de fusta. També denuncien que la firma no està disposada a pagar els salaris endarrerits malgrat que se'ls ha proposat fraccionar la quantitat degudes.
Des del mes d'agost, Preicar no paga la nòmina als seus 16 treballadors, diu el sindicat, que ha interposat dues demandes a la Inspecció de Treball: una pels impagaments i l'altra per mancances en prevenció de riscos laborals i que el sindicat vincula amb el fet que un dels treballadors va perdre un dit l'any passat. Com a mesura de protesta, els treballadors començaran la vaga dilluns. Fins a finals d'any, ho repetiran cada dilluns i divendres, si no es resol la situació.
El centre termolúdic Caldea (Andorra); la clínica Teknon, l'hotel Princesa Sofia, l'edifici de Mutua Madrilenya, el Gran Teatre Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya i l'hotel Arts, tots ells a Barcelona; el Palacio Euskalduna i l'aeroport de Sondita de Bilbao; el Palau de Congressos de Sant Sebastià, les Torres Kio de Madrid, figuren en la cartera de clients de Preicar, segons el web corporatiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema