El president català, Carles Puigdemont, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, i els ministres Álvaro Nadal i Cristóbal Montoro participaran en la XXI Trobada d'Economia a s'Agaró, que tindrà lloc els pròxims dies 18 i 19 de novembre. «El món en transició: la complexitat del canvi» serà el lema d'aquesta edició, que ve marcada per la recent formació del nou Govern d'Espanya, presidit per Mariano Rajoy.

La sessió inaugural, que se celebrarà divendres 18 a la tarda, anirà a càrrec de Carles Puigdemont, acompanyat del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i de la presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme, Anna Balletbò. Posteriorment, se celebrarà un sopar-debat en què intervindran el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el nou ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, que ja havia confirmat la seva presència abans de ser nomenat ministre, quan exercia com a secretari d'Estat i director de l'Oficina Econòmica del president del Govern.

També hi haurà presència de representants del Govern central en la clausura de les jornades, dissabte 19, ja que les tancarà el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro; poc abans d'ell intervindrà el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, en una taula dedicada a la justícia i l'Audiència Nacional.

La jornada d'aquell dia arrencarà amb una taula rodona sobre el repte del finançament autonòmic en què participaran experts com Ángel de la Fuente, director de la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (Fedea), entre d'altres.