L'aerolínia irlandesa de vols econòmics Ryanair ha llançat avui una oferta amb motiu de la victòria de Donald Trump a les eleccions als EUA en què posa a la venda "fins a la mitjanit un milió de bitllets a un preu de 9,99 euros ".

"Trumpfarem davant qualsevol oferta", anuncia la companyia radicada a Dublín a la seva pàgina web, en la que porta la imatge del candidat republicà llançant un petó.

La promoció estarà disponible per als internautes fins a les 24 hores d'avui dimecres, ha assenyalat l'aerolínia líder a Europa del sector de baix cost.

En un comunicat, Ryanair també fa broma respecte al passat referèndum sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), després del qual va treure una oferta similar, i diu que, "a diferència del 'brexit', ara, per fi, hem encertat amb el resultat "dels comicis nord-americans.

"Sorprenent oferta! El futur potser no és brillant, però és taronja", afegeix la companyia a la nota, en referència al marcat bronzejat que llueix el nou president electe nord-americà.

El "brexit" i la devaluació de la lliura britànica han portat Ryanair a rebaixar un 5% les seves previsions de beneficis per al present exercici fiscal, que conclou al març.

Com al juny, quan es va celebrar el referèndum britànic, el dòlar i els mercats internacionals han experimentat avui una sacsejada després de l'elecció de Trump, però l'aerolínia ha decidit aprofitar la seva estirada mediàtica per posar a la venda amb humor una oferta de bitllets barats.