Banc Sabadell aposta per l'estalvi privat per assegurar les pensions

El seu conseller delegat afirma que l'entitat vol apostar per mercats com el Regne Unit o Mèxic

14.11.2016 | 07:10

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va afirmar que les administracions han de fomentar l'estalvi privat per assegurar les pensions, ja que l'actual sistema públic "és difícil de sostenir". En una entrevista a la cadena COPE, Guardiola va advertir que "les pensions públiques són finites", ja que la població que les rep creix molt i hi ha una població ocupada "justeta". "Per tant, la manera de solucionar-ho és complementar-les amb pensions privades", va explicar Guardiola.
El directiu va assegurar que les polítiques públiques de foment de l'estalvi per complementar les pensions públiques "són una necessitat estratègica per al país i tan important com és el pacte en l'educació". A més, va considerar que els treballadors "haurien de començar a tenir un pla de pensions privat ja des de la seva primera ocupació laboral".
Això no obstant, les pensions privades tenen actualment en contra els tipus d'interès a zero, fet pel qual Guardiola aposta per apujar-los. "El sistema de pensions viu dels tipus d'interès i ara estan molt baixos. Si els apujem, fomentarem aquestes pensions privades", va dir, si bé va reconèixer que els tipus no es normalitzaran fins d'aquí a molt temps.
Sobre la situació de Banc Sabadell, Guardiola va comentar que l'aposta de l'entitat passa per la seva expansió tant a Espanya com a l'estranger, apostant per mercats en els quals ha aterrat recentment com el Regne Unit o Mèxic. Va considerar "una bona notícia" que ja hi hagi Govern a Espanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Tecnologia gironina per millorar l´eficiència dels parcs eòlics

Tecnologia gironina per millorar l´eficiència dels parcs eòlics

Un projecte del Parc Científic permet a les empreses optimitzar els processos per obtenir aquest...

Air Berlin es declara insolvent després de deixar de rebre el suport d´Etihad

Air Berlin, la segona aerolínia d'Alemanya, es va declarar ahir insolvent després de...

El Govern fixa la renda a nivells de 2007 però amb 1,5 milions menys de llocs de treball

El Govern fixa la renda a nivells de 2007 però amb 1,5 milions menys de llocs de treball

El ministre d'Economia assegura que el país ha arribat a nivells d'abans de l'inici de la crisi

Enllaços recomanats: Premis cinema