El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va afirmar que les administracions han de fomentar l'estalvi privat per assegurar les pensions, ja que l'actual sistema públic "és difícil de sostenir". En una entrevista a la cadena COPE, Guardiola va advertir que "les pensions públiques són finites", ja que la població que les rep creix molt i hi ha una població ocupada "justeta". "Per tant, la manera de solucionar-ho és complementar-les amb pensions privades", va explicar Guardiola.

El directiu va assegurar que les polítiques públiques de foment de l'estalvi per complementar les pensions públiques "són una necessitat estratègica per al país i tan important com és el pacte en l'educació". A més, va considerar que els treballadors "haurien de començar a tenir un pla de pensions privat ja des de la seva primera ocupació laboral".

Això no obstant, les pensions privades tenen actualment en contra els tipus d'interès a zero, fet pel qual Guardiola aposta per apujar-los. "El sistema de pensions viu dels tipus d'interès i ara estan molt baixos. Si els apujem, fomentarem aquestes pensions privades", va dir, si bé va reconèixer que els tipus no es normalitzaran fins d'aquí a molt temps.

Sobre la situació de Banc Sabadell, Guardiola va comentar que l'aposta de l'entitat passa per la seva expansió tant a Espanya com a l'estranger, apostant per mercats en els quals ha aterrat recentment com el Regne Unit o Mèxic. Va considerar "una bona notícia" que ja hi hagi Govern a Espanya.