La inflació a Girona s'enfila al 0,8%, la taxa anual més alta des del mes d'agost del 2013

A l´octubre els preus es van encarir l´1,2%, arrossegats pel calçat, el vestit i per la factura de l´electricitat

16.11.2016 | 07:17

L´inici de la temporada d´hivern ha fet augmentar els preus del vestit i del calçat; si a això li sumem que s´ha encarit la factura de la llum, el resultat és que a l´octubre, a Girona, els preus van augmentar de l´1,2%, una tendència que ha enfilat la inflació anual fins al 0,8%, la taxa més alta que registra la província des de l´agost del 2013, quan es va situar en l´1%; l´Índex de Preus al Consum (IPC) d´octubre supera de cinc dècimes el de setembre, segons els càlculs de l´Institut Nacional d´Estadística. En termes anuals, la factura elèctrica i l´increment de preus dels carburants. han impulsat a l´alça la inflació. Amb l´IPC a l´1,2%, Girona encadena tres mesos d´increments.

A Catalunya s´enfila al 0,9%
A Catalunya, segons l´INE, la inflació anual s´ha enfilat fins al 0,9%; com a Girona, es tracta del percentatge més alt des de l´agost del 2013 (1,7%), segons les dades publicades per l´INE. En termes anuals, les cistelles de la compra que han impulsat a l'alça la inflació ha estat la factura elèctrica i l´increment de les gasolines. La taxa d´inflació positiva registrada per l´economia catalana a l´octubre encadena un període de tres mesos seguits en positiu. En el conjunt d´Espanya, els preus van augmentar de l´1,1% el mes passat en relació amb el setembre i van deixar la inflació anual en el 0,7%, també la més alta des de l´agost del 2013 (1,5%), segons la sèrie de l´Institut Nacional d'Estadística.

Aquestes xifres coincideixen amb les dades avançades per aquest mateix organisme el 28 d'octubre passat. Fora d'aquestes de les dues cistelles de l´habitatge i del transport, que han influït en bona mesura a «l´escalfament» de l´economia a l´octubre, la cistella d´aliments i de begudes no alcohòliques ha refredat la taxa d´inflació, a causa de l´estabilització dels preus de les fruites fresques i de l´oli d´oliva, mentre que l´any passat, en aquest mateix, aquest dos grups de productes van ser els principals responsables de l´increment dels preus. a Tarragona un increment de preus de l'1% en relació amb al setembre, cosa que ha enfilat la inflació anual fins el 0,8%, mentre que a Lleida preus de l'1,1% en relació amb al setembre, cosa que ha enfilat la inflació anual fins el 0,8%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L'objectiu de la mesura és que empreses com Facebook paguin més impostos.
La Unió Europea estudia gravar la facturació d'empreses digitals

La Unió Europea estudia gravar la facturació d'empreses digitals

?El document presentat pretén acabar amb l'escassa contribució al fisc de les grans companyies...

La patronal europea creu que la mesura frenaria la indústria digital

BusinessEurope afirma que la iniciativa posaria en risc el creixement i competitivitat d'aquestes...

L´OCDE preveu un creixement a l´Eurozona durant el 2017 i el 2018

L'organització calcula que el PIB augmentarà un 2,1 per cent aquest any i un 1,9 per cent més...

Les empreses de l´Ibex-35 no aprofiten les xarxes socials

Un estudi de la UOC constata l'escàs ús de vídeos i infografies que realitzen a Facebook i Twitter

Enllaços recomanats: Premis cinema