FNAC ja ven a Girona

Després d'estrenar l'establiment de Salt la companyia francesa anuncia un pla per arribar a 50 establiments a tot l'Estat

19.11.2016 | 07:57
FNAC ja ven a Girona

La botiga, de 700 m2 que es reparteixen a parts gairebé iguals la tecnologia (telèfons intel·ligents, ordinadors de taula i portàtils, televisors, drons, altaveus d´alta fidelitat, consoles, etc.) i la cultura (llibres, còmics, CD, discos de vinil i més), és la primera que obre la multinacional francesa FNAC fora de la província de Barcelona a Catalunya; ahir, aixecava la persiana, puntual, a les 10 del matí, al centre comercial Espai Gironès de Salt. Curiosos i compradors de primera hora hi feien cap.

Hi treballen 22 persones –totes veïnes de pobles circumscrits en un radi de 5 quilòmetres i triades d´entre centenars de candidats–, que tenen una missió ben clara i doble: engreixar el compte de resultats de FNAC i, segons va dir el director general de la firma a Espanya, Marcos Ruâo, difondre la filosofia corporativa de «democratitzar la cultura» en un territori, Girona, llargament desitjat i, finalment, conquerit per la firma, això sí, després d´una negociació complexa però a la fi fructífera.

A l´Espai Gironès –que al cap de l´any rep més de 10 milions de compradors potencials–, assevera Ruâo, FNAC hi ha trobat «les condicions ideals» per posar en marxa, en un temps rècord –l´acord amb el centre comercial es va tancar fa un mes i escaig–, la botiga número 29 de la cadena a Espanya, que, com a novetat, incorpora una secció de «robòtica educativa» pensada per als més petits.

Per estimular les vendes, a banda d´una campanya de màrqueting d´intensitat alta –el logotip de FNAC era l´amo, ahir, de l´Espai–, la companyia ofereix de bon inici descomptes que van del 20 fins al 70% del preu en bona part dels productes (FNAC té un catàleg de més de 25.000 referències), a mode d´aperitiu de l´imminent Black Friday –jornada de descomptes generalitzats al petit i al gran comerç, d´inspiració nord-americana i que aquest any cau en el divendres 25 de novembre.

Per al gerent d´Espai Gironès, Pau Jordà, el desembarcament de FNAC aporta valor afegit al centre comercial, en tractar-se «d´una firma de referència». Per a l´alcalde de Salt, Jordi Viñas, aquesta obertura constitueix una esquenada a les esperances que el govern municipal té dipositades en el desenvolupament del sector sud de la vila. Sense dir-ho, Viñas donava a entendre amb somriure contingut que l´arribada de FNAC a Salt constitueix una primera victòria en l´estira-i-arronsa que el municipi manté amb la veïna Girona per atraure nous equipaments i noves grans superfícies (l´hospital Josep Trueta, la joia de la corona; Ikea, la gran desitjada).

Suport a creadors locals

FNAC, que duia cinc anys sense estrenar botigues a Catalunya i que no descarta obrir-ne alguna més a la província –els responsables de la marca no concreten ni dates ni llocs–, expressa compromís amb la cultura local per boca del director d´Operacions a Espanya, David Ordiales, que anuncia «interaccions» amb creadors i amb esdeveniments culturals de la província. En aquest context, Ordiales subratlla el paper primordial que juga «l´omnicanalitat» en el model de negoci de la cadena, que va tancar el 2015 amb una facturació de 3.876 milions d´euros i que compta amb una plantilla de 14.100 empleats: amb la botiga en el rol d´actor principal, FNAC fa una aposta per la venda on-line, amb un web renovat que ofereix les opcions de rebre els productes a casa o d´anar a recollir-los a l´establiment més proper.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema