El nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha subratllat que les autopistes de peatge en concurs de creditors seguiran obertes i funcionant, i ha indicat que assumir la seva gestió tindrà un cost inferior al qual hauria hagut d'afrontar l'Estat per construir-les.

El titular de Foment ha explicat que encara no hi ha un càlcul final sobre a quant ascendirà la Responsabilitat Patrimonial de l'Administració (RPA) en el cas que aquestes autopistes passin a les mans del Govern.

Quan s'engegui la liquidació de les autopistes de peatge s'activaria la RPA que l'Estat té davant la fallida d'una infraestructura contractada per concessió i que l'obliga a pagar a la companyia que la va construir el valor de l'actiu i les inversions realitzades.

«Independentment de quina sigui la RPA, és evident que al ministeri la posada en funcionament d'aquestes autopistes li hagués suposat una inversió molt elevada i la recuperació es fa a un valor molt inferior», indica el ministre, que reconeix la complexitat de calcular la RPA.

De la Serna ha explicat que els serveis tècnics del ministeri estan treballant per cobrir la recuperació d'aquestes autopistes en el cas que sigui l'única sortida per garantir-ne la viabilitat.