Les empreses instal·lades a les comarques gironines van exportar per valor de 3.556,4 milions d'euros en els primers nou mesos d'aquest any, cosa que suposa l'1,6% més que el resultat del mateix període de l'any passat, segons ha publicat el ministeri d'Economia i Competitivitat.Amb aquest resultat, les empreses gironines tornen a registrar un nou rècord històric en la sèrie que comença l'any 2000.

Les importacions a Girona es van situar en 1.762,60 milions d'euros, amb un creixement de l'1,7%, superior en una dècima a l'increment de les exportacions.

Per sectors, les empreses d'alimentació, begudes i tabac lideren les exportacions de Girona seguides de les companyies químiques. Per activitat, les empreses del sector de l'alimentació, begudes i tabac químic de Girona van exportar fins el mes de setembre fins a 1.444,4 milions d'euros, amb un creixement del 5,8% més, seguit del sector de productes químics que van exportar per valor de 651 milions el 5,1% més que en els primers nou mesos de l'any passat.