El preu de lloguer dels pisos s'encareix a Girona, Figueres i Olot

En paral·lel, en el mercat de venda, el valor del metre quadrat es contrau un 0,2%

26.11.2016 | 07:45
El preu de lloguer dels pisos s'encareix a Girona, Figueres i Olot

Llogar un habitatge a les ciutats més grans de la província de Girona és més car que fa un any, però comprar-lo surt més barat. Un informe de la Cambra de la Propietat Urbana situa en els 513 euros el cost mitjà del lloguer a Girona el tercer trimestre de l'any, un 2,6% més (13 euros) que la mitjana registrada al llarg dels mesos anteriors, una «circumstància» que, segons l'entitat, no es produïa des de l'any 2011. Els arrendaments també s'han encarit a Figueres (417 euros el tercer trimestre, un 4% més que el preu mitjà anual) i, amb més intensitat, a Olot (350 euros al tancament de setembre, un 8,3% més). En canvi, en el mercat de compravenda el preu del metre quadrat s'abarateix, segons les últimes dades del Ministeri de Foment, corresponents al tancament del tercer trimestre de 2016: així, el preu mitjà del se situa en els 1.457,9 euros/m2, un 0,2% menys que al setembre de 2015 i un 0,5% per sota del segon trimestre de 2016.

Amb aquests xifres, el preu mitjà que es paga per metre quadrat a la província se situa per sota del promig espanyol, que és de 1.499,7 euros/m2; d'altra banda, Girona manté una tendència inversa a la del conjunt del país, on el preu del metre quadrat s'encareix, de mitjana, un 1,6%.

La comparativa amb el promig català encara és més desfavorable per a Girona: de mitjana, el preu del metre quadrat se situa, al Principat, en els 1.762,1 euros, segons Foment, un 4,8% més que al setembre de 2015 i un 0,2% més que el segon trimestre de 2016. Barcelona, amb claredat, és la província que presenta uns millors registres: qui es vulgui comprar un pis en aquelles comarques pagarà un preu mitjà de 2.031,8 euros/m2, un 6,6% més que al setembre de l'any passat. Més modestos són els números que presenten les altres dues províncies, Tarragona i Lleida. A la primera, el mercat immobiliari s'esmorteeix i el preu del metre quadrat cau un 1,2% en un any i se situa, de mitjana en els 1.224,6 euros; en el cas de la segona, els registres són els més baixos de Catalunya (1.009,4 euros/m2) tot i que en l'acumulat de l'any han crescut un 1,3% (respecte al segon trimestre cauen un 1,6%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El PIB de la Unió Europea manté un creixement del 0,6% entre abril i juny

El PIB de l'eurozona i de la Unió Europea (UE) va mantenir el seu creixement sense grans...

El port de Barcelona tanca el juliol amb nou rècord de mercaderies

L'equipament assoleix la xifra de 5,6 milions de tones mobilitzades, un 23% més que en el mateix...

La CE estudia ajuts del Govern alemany a Air Berlin i Ryanair se´n queixa

La Comissió Europea (CE) va dir ahir que estudia les ajudes d'Estat rebudes per la...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema