El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat a Londres que l'entitat no està considerant una fusió amb un altre banc ni té previst tancar altres operacions a l'estranger.

«En aquests moments, el Sabadell no estudia una possible fusió amb una altra entitat», ha dit Oliu davant les especulacions en els últims mesos sobre el seu suposat interès pel Banc Popular.

Les prioritats de l'entitat espanyola passen per la «integració de TSB, el nostre negoci a Mèxic, posar en marxa tota l'estratègia de transformació comercial i digital, i seguir reforçant la relació amb els nostres clients», ha assenyalat.

«Altres operacions a l'estranger estan fora del nostre perímetre de pensament», ha puntualitzat Oliu, que aquesta setmana ha presidit el Consell d'Administració del banc a Londres, on l'entitat ha inaugurat una seu corporativa.

Les noves oficines del Sabadell a la capital britànica es troben al gratacel Leadenhall Building, al cor de la City, centre financer de la ciutat.

El banc va guanyar fins al setembre 646,9 milions d'euros, un 11,6 % més que en el mateix període de l'any anterior, en part gràcies a la incorporació el 2015 del britànic TSB.

Aliens al Brexit

Malgrat el canvi d'escenari que comportarà la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), Oliu ha indicat que la seva franquícia britànica ha registrat «un creixement i unes xifres per damunt» dels seus objectius i ha recalcat que el seu «compromís amb el projecte de TSB és innegociable».

«Estem molt centrats a desenvolupar la nostra plataforma tecnològica i durant l'any vinent enfrontarem els procediments per executar la migració, que culminarà a finals de 2017», ha dit el president del Sabadell.

Oliu considera que els mercats «van sobredimensionar» les conseqüències del Brexit i que l'efecte de la decisió del Regne Unit d'abandonar la UE «s'ha anat corregint».