El Banc Sabadell descarta la fusió amb una altra entitat

El president de l'organisme, Joan Oliu, també ha descartat altres operacions del banc a l'estranger

28.11.2016 | 08:50

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat a Londres que l'entitat no està considerant una fusió amb un altre banc ni té previst tancar altres operacions a l'estranger.

«En aquests moments, el Sabadell no estudia una possible fusió amb una altra entitat», ha dit Oliu davant les especulacions en els últims mesos sobre el seu suposat interès pel Banc Popular.

Les prioritats de l'entitat espanyola passen per la «integració de TSB, el nostre negoci a Mèxic, posar en marxa tota l'estratègia de transformació comercial i digital, i seguir reforçant la relació amb els nostres clients», ha assenyalat.

«Altres operacions a l'estranger estan fora del nostre perímetre de pensament», ha puntualitzat Oliu, que aquesta setmana ha presidit el Consell d'Administració del banc a Londres, on l'entitat ha inaugurat una seu corporativa.

Les noves oficines del Sabadell a la capital britànica es troben al gratacel Leadenhall Building, al cor de la City, centre financer de la ciutat.

El banc va guanyar fins al setembre 646,9 milions d'euros, un 11,6 % més que en el mateix període de l'any anterior, en part gràcies a la incorporació el 2015 del britànic TSB.

Aliens al Brexit

Malgrat el canvi d'escenari que comportarà la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), Oliu ha indicat que la seva franquícia britànica ha registrat «un creixement i unes xifres per damunt» dels seus objectius i ha recalcat que el seu «compromís amb el projecte de TSB és innegociable».

«Estem molt centrats a desenvolupar la nostra plataforma tecnològica i durant l'any vinent enfrontarem els procediments per executar la migració, que culminarà a finals de 2017», ha dit el president del Sabadell.

Oliu considera que els mercats «van sobredimensionar» les conseqüències del Brexit i que l'efecte de la decisió del Regne Unit d'abandonar la UE «s'ha anat corregint».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Catalunya assisteix a Singapur al congrés mundial del IoT

Una delegació de la Generalitat, encapçalada pel secretari de Telecomunicacions,...

Uber suspèn el seu programa de cotxes autònoms

Uber suspèn el seu programa de cotxes autònoms

La companyia Uber ha suspès el programa de prova dels seus vehicles sense conductor...

La cimera mundial del grafè porta aquesta setmana més de 1.000 experts a Barcelona

La cimera mundial del grafè porta aquesta setmana més de 1.000 experts a Barcelona

L'esdeveniment més gran del món sobre aquesta matèria tindrà lloc del 28 al 31 de març ?El congrés...

Descobreix els socis gironins de Gerard Piqué

Descobreix els socis gironins de Gerard Piqué

Impulsen una beguda isotònica i hamburgueses gourmet

Enllaços recomanats: Premis cinema