L'empresa Francisco Oller de Cassà compra UPRODECO

La fàbrica formava part del grup Corcho del País, que el passat setembre va anar a liquidació

28.11.2016 | 14:04
Imatge general dels responsables de les dues empreses a les instal·lacions d´UPRODECO de Cassà de la Selva

L'empresa de fabricació de taps per a vins escumosos Francisco Oller ha comprat UPRODECO, dedicada a la fabricació i tractament de granulat de suro. Les gestions, que es van iniciar fa més d'un any, han culminat aquest mes de novembre. UPRODECO està situada al polígon industrial el Trust de Cassà de la Selva i ocupa una extensió de 28.000m2. Compta, entre d'altres, amb un molí amb capacitat per triturar fins a 9.000 tones de suro per any. Es dóna el cas que Francisco Oller va ser una de les empreses fundadores d'UPRODECO i ara, 64 anys més tard, n'assumeix la propietat. UPRODECO formava part del grup Corcho del País que el passat mes de setembre va anar a liquidació perquè no podia eixugar un deute global de més de 15 MEUR. La inversió inicial a UPRODECO serà d'1,8 MEUR i es mantindran els llocs de treball.

Les dues parts han tancat la compra-venda de l'empresa aquest mateix mes de novembre. UPRODECO va començar la seva activitat a Cassà de la Selva fa 64 anys i formava part del grup Corcho del País, que va anar a liquidació al setembre. Ara, passarà a formar part del grup Francisco Oller. De fet, quan es va fundar, ara fa 64 anys, Francisco Oller va ser una de les empreses fundadores.

Els plans de Francisco Oller passen per fer-hi una inversió inicial d'1,8 MEUR. A més, en un comunicat garanteix que es mantenen els llocs de treball, la continuïtat del negoci i la implementació d'un pla estratègic per fer créixer la fàbrica, que es dedica a la fabricació i tractament de granulat de suro.

"S'obre una etapa important per a OLLER, però també per al suro català", ha explicat el director general de la companyia, Joan Puig, que defensa que aquest projecte permetrà produir productes "de la més alta qualitat" i també vetllar per la regeneració de les sureres catalanes.

Per la seva banda, el president del grup OLLER, Jaume Nadal, s'ha mostrat confiat en els bons resultats de l'explotació del rebuig del suro. "Amb aquesta adquisició culmina d'alguna forma la idea d'empresa que va construir el meu besavi, una aventura personal apassionant que es va acabar convertint en una entusiasta recerca de l'excel·lència que perdura fins als nostres dies", valora Nadal. Per al president del grup, és molt important estar presents directament en totes les fases de fabricació del tap de suro "per assegurar la màxima qualitat del producte".

FRANCISCO OLLER, S.A. es va fundar el 1982 i està dedicada a l'elaboració de taps per a vins escumosos. Està format per quatre societats: Francisco Oller S.A, amb domicili a Cassà de la Selva; Oller et Cie amb domicili a Reims (França), Surodis S.L amb seu a Sant Vicente de Alcántara (Extremadura) i Oller Gmbh, amb seu a Alemanya. A partir d'ara, s'hi afegeix UPRODECO, també a Cassà de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Girona té una densitat comercial per sobre de la mitjana de tot Catalunya

La comarca de l'Alt Empordà és la que aglutina la major part dels més d'11.000 comerços que hi ha...

Noel compra una vella fàbrica a Sant Joan de les Abadesses per ampliar la producció

Embotits Monts ocupava tres naus de 1.500 m2 al polígon de la Coromina del Bac que la firma...

Tecalex aprova un ERO temporal per a tota la plantilla

La mesura s'ha pres de mutu acord i podrà aplicar-se 150 dies el 2017 i 80 el 2018

Piqué s´alia amb empresaris gironins per llançar una beguda isotònica

Piqué s´alia amb empresaris gironins per llançar una beguda isotònica

Entre els socis de 426 MILES hi ha la família Boix (Noel Alimentaria), Salvador Vergés i...

Enllaços recomanats: Premis cinema