L'empresa Francisco Oller de Cassà compra UPRODECO

La fàbrica formava part del grup Corcho del País, que el passat setembre va anar a liquidació

28.11.2016 | 14:04
Imatge general dels responsables de les dues empreses a les instal·lacions d´UPRODECO de Cassà de la Selva

L'empresa de fabricació de taps per a vins escumosos Francisco Oller ha comprat UPRODECO, dedicada a la fabricació i tractament de granulat de suro. Les gestions, que es van iniciar fa més d'un any, han culminat aquest mes de novembre. UPRODECO està situada al polígon industrial el Trust de Cassà de la Selva i ocupa una extensió de 28.000m2. Compta, entre d'altres, amb un molí amb capacitat per triturar fins a 9.000 tones de suro per any. Es dóna el cas que Francisco Oller va ser una de les empreses fundadores d'UPRODECO i ara, 64 anys més tard, n'assumeix la propietat. UPRODECO formava part del grup Corcho del País que el passat mes de setembre va anar a liquidació perquè no podia eixugar un deute global de més de 15 MEUR. La inversió inicial a UPRODECO serà d'1,8 MEUR i es mantindran els llocs de treball.

Les dues parts han tancat la compra-venda de l'empresa aquest mateix mes de novembre. UPRODECO va començar la seva activitat a Cassà de la Selva fa 64 anys i formava part del grup Corcho del País, que va anar a liquidació al setembre. Ara, passarà a formar part del grup Francisco Oller. De fet, quan es va fundar, ara fa 64 anys, Francisco Oller va ser una de les empreses fundadores.

Els plans de Francisco Oller passen per fer-hi una inversió inicial d'1,8 MEUR. A més, en un comunicat garanteix que es mantenen els llocs de treball, la continuïtat del negoci i la implementació d'un pla estratègic per fer créixer la fàbrica, que es dedica a la fabricació i tractament de granulat de suro.

"S'obre una etapa important per a OLLER, però també per al suro català", ha explicat el director general de la companyia, Joan Puig, que defensa que aquest projecte permetrà produir productes "de la més alta qualitat" i també vetllar per la regeneració de les sureres catalanes.

Per la seva banda, el president del grup OLLER, Jaume Nadal, s'ha mostrat confiat en els bons resultats de l'explotació del rebuig del suro. "Amb aquesta adquisició culmina d'alguna forma la idea d'empresa que va construir el meu besavi, una aventura personal apassionant que es va acabar convertint en una entusiasta recerca de l'excel·lència que perdura fins als nostres dies", valora Nadal. Per al president del grup, és molt important estar presents directament en totes les fases de fabricació del tap de suro "per assegurar la màxima qualitat del producte".

FRANCISCO OLLER, S.A. es va fundar el 1982 i està dedicada a l'elaboració de taps per a vins escumosos. Està format per quatre societats: Francisco Oller S.A, amb domicili a Cassà de la Selva; Oller et Cie amb domicili a Reims (França), Surodis S.L amb seu a Sant Vicente de Alcántara (Extremadura) i Oller Gmbh, amb seu a Alemanya. A partir d'ara, s'hi afegeix UPRODECO, també a Cassà de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Acord entre Govern i el PSOE pel retorn de les clàusules sòl

Un mecanismes extrajudicial establirà un màxim de 3 mesos perquè la banca aporti una solució

Les treballadores de neteja del geriàtric Puig d´en Roca de Girona convoquen aturades

Denuncien retards en el pagament i que els deuen el sou del desembre i la paga extraordinària de...

El ministre d´Energia creu que el rebut de la llum apujarà uns 100 euros a l´any

El ministre d´Energia creu que el rebut de la llum apujarà uns 100 euros a l´any

El preu de la llum es dispara avui fins als 78,8 euros per MWh, nivells màxims des de 2013

La bombona de butà pujarà de preu fins els 12,89 euros a partir de dimarts

El nou preu estarà en vigor durant els propers dos mesos, segons el ministeri d'Energia, Turisme i...

Enllaços recomanats: Premis cinema