JORNADA «REINVENTA'T 2016»

Airbnb, de l'allotjament a les experiències úniques

El director de la companyia a Espanya explica a Girona el seu nou projecte que defuig dels paquets genèrics de vacances

30.11.2016 | 19:08
Arnau Muñoz, director d´Airbnb a Espanya

El director executiu de la companyia d'allotjament Airbnb a Espanya i Portugal, Arnau Muñoz, ha defensat avui a Girona la nova plataforma de viatges que acaba de presentar l'empresa per oferir "experiències personals" davant del "genèric" que, al seu entendre, es venia fins ara.

Muñoz, que ha evitat polèmiques sobre la competència que se li planteja ara a les agències de viatges i ha assegurat que hi ha "creixement per a tothom", ha assenyalat durant un debat en el marc d'una jornada de l'Associació Espanyola de Directius que el que s'utilitzarà és "la força de la marca".

Airbnb ha trigat vuit anys a generar "confiança" com a plataforma d'allotjament i, ara, aquesta força es trasllada a un altre àmbit.

El director executiu de la companyia a Espanya i Portugal ha detallat que si mires guies de viatges et portaran a llocs on trobaràs "turistes, no gent local" i que les activitats que es proposen no són dissenyades ni mantingudes per autòctons, "sinó que són estereotips bàsics" com la visita a la Torre Eiffel a París.

La nova proposta que llança Airbnb és la que "viatjar no és un genèric, sinó una experiència personal", ha subratllat Arnau Muñoz, qui ha citat entre les noves opcions "des d'excursions a viure la ciutat que es visita de manera diferent per facilitar que la gent viatgi de manera diferent de fins ara".

Muñoz ha participat en una taula rodona titulada "Com es gestiona una empresa 'nativa' digital?" i ha advocat per la col·laboració entre companyies per assolir nous reptes.

Aquest directiu ha instat també els assistents a la jornada a ser "permeables als canvis de la tecnologia", a l'hora que els ha permès equivocar-se en el model de negoci que escullin per als seus signes, "però no en l'elecció de talent", en referència als integrants de la plantilla.

Com a exemple, Arnau Muñoz ha explicat que "moltes empreses es plantegen que determinada informació és confidencial" i ha subratllat que, en la seva, "els dilluns al matí hora de San Francisco hi ha una reunió del comitè executiu que és oberta a qualsevol empleat que s'hi vulgui connectar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els usuaris de bancs europeus podran fer transferències immediates

Els usuaris bancaris que estiguin sota el paraigua de la Zona Única de Pagament en Euros,...

Barcelona, Nova York i Lisboa demanen limitar el preu de l´habitatge

Responsables municipals de les ciutats de Barcelona, Nova York i Lisboa demanen poder limitar el...

Les empreses gironines multipliquen els beneficis per set en només un any

Els guanys conjunts de les empreses de la demarcació van assolir els 815 milions d'euros el 2015,...

Studio Pizza preveu triplicar la producció en 2 anys

Studio Pizza preveu triplicar la producció en 2 anys

Studio Pizza, l'empresa de Vilamalla dedicada a l'elaboració de pizzes artesanals,...

Enllaços recomanats: Premis cinema