JORNADA «REINVENTA'T 2016»

Airbnb, de l'allotjament a les experiències úniques

El director de la companyia a Espanya explica a Girona el seu nou projecte que defuig dels paquets genèrics de vacances

30.11.2016 | 19:08
Arnau Muñoz, director d´Airbnb a Espanya

El director executiu de la companyia d'allotjament Airbnb a Espanya i Portugal, Arnau Muñoz, ha defensat avui a Girona la nova plataforma de viatges que acaba de presentar l'empresa per oferir "experiències personals" davant del "genèric" que, al seu entendre, es venia fins ara.

Muñoz, que ha evitat polèmiques sobre la competència que se li planteja ara a les agències de viatges i ha assegurat que hi ha "creixement per a tothom", ha assenyalat durant un debat en el marc d'una jornada de l'Associació Espanyola de Directius que el que s'utilitzarà és "la força de la marca".

Airbnb ha trigat vuit anys a generar "confiança" com a plataforma d'allotjament i, ara, aquesta força es trasllada a un altre àmbit.

El director executiu de la companyia a Espanya i Portugal ha detallat que si mires guies de viatges et portaran a llocs on trobaràs "turistes, no gent local" i que les activitats que es proposen no són dissenyades ni mantingudes per autòctons, "sinó que són estereotips bàsics" com la visita a la Torre Eiffel a París.

La nova proposta que llança Airbnb és la que "viatjar no és un genèric, sinó una experiència personal", ha subratllat Arnau Muñoz, qui ha citat entre les noves opcions "des d'excursions a viure la ciutat que es visita de manera diferent per facilitar que la gent viatgi de manera diferent de fins ara".

Muñoz ha participat en una taula rodona titulada "Com es gestiona una empresa 'nativa' digital?" i ha advocat per la col·laboració entre companyies per assolir nous reptes.

Aquest directiu ha instat també els assistents a la jornada a ser "permeables als canvis de la tecnologia", a l'hora que els ha permès equivocar-se en el model de negoci que escullin per als seus signes, "però no en l'elecció de talent", en referència als integrants de la plantilla.

Com a exemple, Arnau Muñoz ha explicat que "moltes empreses es plantegen que determinada informació és confidencial" i ha subratllat que, en la seva, "els dilluns al matí hora de San Francisco hi ha una reunió del comitè executiu que és oberta a qualsevol empleat que s'hi vulgui connectar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El ministre Luis de Guindos, ahir, en un congrés sobre indústria.
Catalunya lidera la pèrdua d'empreses per canvi de domicili al segon trimestre

Catalunya lidera la pèrdua d'empreses per canvi de domicili al segon trimestre

Van arribar 131 firmes procedents d'altres autonomies, 209 més van optar per marxar. Madrid va ser...

El Suprem condemna Bankpime a tornar 2,2 milions per les preferents

El Suprem condemna Bankpime a tornar 2,2 milions per les preferents

Declara ferma la sentència per retornar els diners a 31 inversors ?L'Audiència recorda que els...

Espanya infractora

Espanya és el país de la UE que més multes ha pagat per sancions derivades d'incompliments de la...

El Tresor col·loca 4.672 milions d´euros a un preu més car en deute a 9 i 11 anys

El Tresor espanyol ha col·locat 4.671,63 milions d'euros en bons i obligacions a llarg...

Enllaços recomanats: Premis cinema