JORNADA «REINVENTA'T 2016»

Airbnb, de l'allotjament a les experiències úniques

El director de la companyia a Espanya explica a Girona el seu nou projecte que defuig dels paquets genèrics de vacances

30.11.2016 | 19:08
Arnau Muñoz, director d´Airbnb a Espanya

El director executiu de la companyia d'allotjament Airbnb a Espanya i Portugal, Arnau Muñoz, ha defensat avui a Girona la nova plataforma de viatges que acaba de presentar l'empresa per oferir "experiències personals" davant del "genèric" que, al seu entendre, es venia fins ara.

Muñoz, que ha evitat polèmiques sobre la competència que se li planteja ara a les agències de viatges i ha assegurat que hi ha "creixement per a tothom", ha assenyalat durant un debat en el marc d'una jornada de l'Associació Espanyola de Directius que el que s'utilitzarà és "la força de la marca".

Airbnb ha trigat vuit anys a generar "confiança" com a plataforma d'allotjament i, ara, aquesta força es trasllada a un altre àmbit.

El director executiu de la companyia a Espanya i Portugal ha detallat que si mires guies de viatges et portaran a llocs on trobaràs "turistes, no gent local" i que les activitats que es proposen no són dissenyades ni mantingudes per autòctons, "sinó que són estereotips bàsics" com la visita a la Torre Eiffel a París.

La nova proposta que llança Airbnb és la que "viatjar no és un genèric, sinó una experiència personal", ha subratllat Arnau Muñoz, qui ha citat entre les noves opcions "des d'excursions a viure la ciutat que es visita de manera diferent per facilitar que la gent viatgi de manera diferent de fins ara".

Muñoz ha participat en una taula rodona titulada "Com es gestiona una empresa 'nativa' digital?" i ha advocat per la col·laboració entre companyies per assolir nous reptes.

Aquest directiu ha instat també els assistents a la jornada a ser "permeables als canvis de la tecnologia", a l'hora que els ha permès equivocar-se en el model de negoci que escullin per als seus signes, "però no en l'elecció de talent", en referència als integrants de la plantilla.

Com a exemple, Arnau Muñoz ha explicat que "moltes empreses es plantegen que determinada informació és confidencial" i ha subratllat que, en la seva, "els dilluns al matí hora de San Francisco hi ha una reunió del comitè executiu que és oberta a qualsevol empleat que s'hi vulgui connectar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Catalunya assisteix a Singapur al congrés mundial del IoT

Una delegació de la Generalitat, encapçalada pel secretari de Telecomunicacions,...

Uber suspèn el seu programa de cotxes autònoms

Uber suspèn el seu programa de cotxes autònoms

La companyia Uber ha suspès el programa de prova dels seus vehicles sense conductor...

La cimera mundial del grafè porta aquesta setmana més de 1.000 experts a Barcelona

La cimera mundial del grafè porta aquesta setmana més de 1.000 experts a Barcelona

L'esdeveniment més gran del món sobre aquesta matèria tindrà lloc del 28 al 31 de març ?El congrés...

Descobreix els socis gironins de Gerard Piqué

Descobreix els socis gironins de Gerard Piqué

Impulsen una beguda isotònica i hamburgueses gourmet

Enllaços recomanats: Premis cinema