La crisi ha destruït el 5% de les empreses catalanes, la gran majoria pimes

01.12.2016 | 10:32

L'Informe de Conjuntura de Foment del Treball del darrer trimestre destaca que Catalunya ha perdut el 4,8% de les empreses entre 2008 i 2016, unes 30.000. Pel que fa a la mida de les empreses, les que més han patit la crisi han estat les petites (de 10 a 49 empleats) i les mitjanes empreses (de 50 a 200 treballadors), que han vist desaparèixer el 31% i el 18% del seu teixit, respectivament. Les microempreses (entre 1 i 9 treballadors) i les grans companyies (més de 500 treballadors) han resistit millor aquests darrers anys, amb pèrdues del 12,3% i del 8,6% del seu teixit, respectivament. Les empreses que tenen entre 200 i 500 treballadors han perdut el 17% del seu teixit i les societats amb cap treballador han crescut en un 4,1% en aquest període 2008-2016 a Catalunya.

«Crisi sanguinària» amb la pime

El director d'Economia de Foment, Salvador Guillermo, va apuntar, ahir, en una roda de premsa que «és rellevant que la crisi hagi estat especialment sanguinària» amb les petites i mitjanes empreses, que són les societats que tenen més potencialitat de créixer i esdevenir negocis que fomentin la innovació i les exportacions. «Calen mesures per facilitar el guany de grandària empresarial a Catalunya i Espanya. S'han batut rècords d'exportació, tot i perdre una part important de les empreses, cosa que mostra la gran competitivitat de les companyies que han sobreviscut, que no han oblidat el mercat internacional», va dir Guillermo.

El directiu de Foment va assenyalar que el 44% de totes les empreses que es creen desapareixen al cap de tres anys de la seva fundació. «És important fer incubadores i generar nova activitat, però també és important que aquestes empreses es consolidin, perquè sinó només estem fent flors d'estiu», va comentar Guillermo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els contractes indefinits a Girona pugen un 12,7% en majors de 45 anys

Un estudi de Randstad indica que la mitjana a tota Catalunya s'ha situat en 14,2% durant el 2016

Aterra a Barcelona l´avió de Norwegian que farà rutes «low cost» als EUA

Oferirà més de 255.000 places entre juny de 2017 i març de 2018 i preveu connectar amb...

El Govern estudia regular el dret dels empleats a la desconnexió digital de la feina

El Govern està estudiant la possibilitat d'una regulació «que reconegui el...

Enllaços recomanats: Premis cinema