L'empresa emergent catalana Marteen Sports World, l'única que fabrica una cera 100% ecològica i sostenible per a esquís i taules de snow, exporta el 80% de la seva producció, segons ha informat la Generalitat.

Les vendes han crescut un 20% en l'últim any i l'empresa ja és present a més de 50 botigues de tot Espanya, després d'haver rebut assessorament en el programa Start-Up Catalonia d’Acció.

L'objectiu de Marteen Sports World és doblar la seva facturació en dos anys i obrir mercats a Sud-amèrica, Nova Zelanda i Àsia.El fundador de l'empresa, Guillem Capellades, ha explicat que l'assessorament rebut els ha permès «posar ordre i compartir amb d'altres empreses el seu cas per arribar a solucions conjuntament».

Marteen Sports World té oberta en l'actualitat una ronda de finançament a la plataforma Crowdcube i espera recaptar 60.000 euros.

«Amb aquest finançament volem incorporar noves línies de negoci perquè el nostre producte no sigui només per als esports de neu», explica Capellades. «Una de les línies que volem explorar són d'altres esports, com el surf d'aigua o l'skateboard, i una altra és l'aplicació de la cera en teixits tècnics», assenyala el responsable de l'empresa.

Marteen Sports, que ja compta amb la patent dels seus productes a Espanya i està en procés d'obtenir-la a Europa, té la seva seu al Vallès, on ja ha fabricat 750 quilos de cera i per a la temporada 2016-2017 espera superar la tona.